Dobrote iz naše kuhinje

Dobrote iz naše kuhinje

Na zalogi

REDNA CENA
19,90 €
SPLETNA CENA
81,51 €
KLUBSKA CENA
16,52 €   
ALI

Dobrote iz naše kuhinje je odličen vsakdanji vodnik za ustvarjanje jedi, ki so nastajale stoletja. Dober tek v kuhinji, ki diši po Mediteranu v kombinaciji z evropsko in balkansko kuhinjo, s poudarkom na papriki, paradižniku, zelju in bučah zaradi njihovih zdravilnih učinkov na človeški organizem.


AvtorHrane Kocić
Založba Ara
Opis

Podrobnosti

Ljubitelj specialitet Srbije, Slovenije, Dalmacije, Makedonije, Bosne, Hrvaške, Vojvodine, pa tudi poznavalec kuhinje Italije, Madžarske, Bolgarije, Francije, Nemčije, Grčije in drugih, je navdušen ljubiteljski kuhar, ki se še vedno živo spominja dobrih čeških cmokov, makedonske in grške jagnjetine, srbske sarme, pasulja in odojka, bosanskega lonca, italijanskih vegetarijanskih jedi, ribjih specialitet in morskih sadežev, francoskih in italijanskih sirov od compteja, gorgonzole, ementalca, grojerja do pirotskega kačkavalja, madžarskega golaža, prekmurskega bograča, zagorskega purana z mlinci … pa tudi lenje pite, raznih jabolčnih zavitkov in potic.

In še tole pravi avtor. Bog nam je dal pet svetih jedi: žito, ribe, fižol, orehe in sol. In za svete jedi razglaša še papriko, paradižnik, zelje, krompir, čebulo in česen.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

EAN koda 9789616861663
ISBN 978-961-6861-66-3
Nova knjiga Ne
FlipBook razmerje (npr. 1:1.2) 1
Omejitev plačila Brez
Avtor Hrane Kocić
Založba Ara
Zbirka Ne
Podnaslov Ne
Teža 236
Leto izdaje 2017
Št. strani 132
Vezava Mehka
Izdelki založbe Ara
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan