Družmirje.0

Družmirje.0

Na zalogi

REDNA CENA
10,00 €
SPLETNA CENA
9,30 €
KLUBSKA CENA
8,30 €   
ALI

Pred nami je slikanica za odrasle z naslovom Družmirje.0. O dveh uveljavljenih umetnikov: pesnika Petra Rezmana ter slikarke Jasmine Grudnik. Vsak na svojem ustvarjalnem področju brez dvoma združujeta oboje, tako umetniško moč kot odprtost, ki omogoča nove povezave in konstelacije.


AvtorPeter Rezman in Jasmina Grudnik
Založba ZUK Rezman
Opis

Podrobnosti

Družmirje.0 je knjiga presenetljivih in mehkih prehodov, kjer se besede razlivajo v pogledu in lahko sliko slišimo. Kljub le desetim pesmim je zato potovanje dolgo in vznemirljivo. Od prve, pesnikove vere in molitve: koliko časa je še ostalo, do zadnje zakopane pod besedami.

Rezman nevsiljivo in ekspresivno združuje svoja metafikcijska oziroma metafizična samoizpraševanja in dvome v moč pisane besede z neizprosno šaleško realnostjo, v katero se vračajo le še mrliči. Na drugi strani pa jasno in nepreklicno izjavi, da za zadnjo mislijo v Vesolju / ne bo ostalo prič.

Zdi se, da prav dvom, duhovno in materialno opustošenje in zavedanje krhkosti bivanja, ki se nanaša tako na ljudi kot na pokrajino in celo na videz tako brezčasen simbol, kot je beseda sama, dajejo verzom in likovnim podobam moč, zaradi katere se lahko široko razpirajo z vso svojo poroznostjo in eksplozivnostjo hkrati v presenetljivo dopolnjujočih se svetovih dveh tako sorodnih in hkrati unikatnih umetnikov.

 

Dodatne informacije

Dodatne informacije

EAN koda 9789612858391
ISBN 978-961-2858-39-1
Nova knjiga Ne
FlipBook razmerje (npr. 1:1.2) 1
Omejitev plačila Brez
Avtor Peter Rezman in Jasmina Grudnik
Založba ZUK Rezman
Zbirka Ne
Podnaslov Ne
Teža 404
Leto izdaje 2017
Št. strani 19
Vezava Trda
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan