Resnice in laži o hrani

Avtor: Anita Šupe
klicaj

Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,93 € EUR za Vaš naslednji nakup.

klicaj

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Miti, zmote in laži o zdravi prehrani so pripeljale do stanja, v katerem eni kujejo dobiček, drugi pa plačajo s svojim zdravjem, nam sporoča Anita Šupe v svoji knjigi.

 

Ni na zalogi
Avtor: Anita Šupe
klicaj

Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,93 € EUR za Vaš naslednji nakup.

klicaj

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

EAN
9789616861205
Akcijska cena 18,51 € Redna cena 19,90 €
Avtor: Anita Šupe
klicaj

Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,93 € EUR za Vaš naslednji nakup.

klicaj

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Miti, zmote in laži o zdravi prehrani so pripeljale do stanja, v katerem eni kujejo dobiček, drugi pa plačajo s svojim zdravjem. A naša optimalna hrana je še vedno tista, na katero smo prilagojeni s svojim »paleolitskim« telesom. Desetletja smo, po nasvetih »priznanih« strokovnjakov, jedli tako, da so se med ljudmi razširili rak, diabetes in vrsta drugih »civilizacijskih« bolezni.

Ta knjiga vam predstavlja odkritja, ki dokazujejo, da:

- ni nobenega znanstvenega dokaza o škodljivosti maščobe in holesterola;

- je kampanja proti holesterolu največja prevara dvajsetega stoletja;

- nasičene maščobe iz hrane živalskega izvora ne povzročajo srčnih bolezni niti drugih kroničnih civilizacijskih bolezni;

- je debelost bolezen pretiranega nabiranja maščobe, ki ni odvisna od čezmernega uživanja hrane in pomanjkanja telesne aktivnosti, ampak od neravnovesja v hormonskem uravnavanju maščobnega tkiva in presnove maščobe;

- je inzulin primarni regulator nabiranja maščobe, neposredni povzročitelj debelosti pa so ogljikovi hidrati, ki spodbujajo izločanje inzulina;

- bolezni srca in ožilja niso povezane z vnosom nasičenih maščob s hrano;

- pravi vzrok teh bolezni so kronična vnetja v arterijah, ki nastajajo zaradi pretiranega vnosa sladkorja, škroba in rastlinskih olj, bogatih z maščobnimi kislinami omega-6;

- kolikor več industrijsko predelane hrane zaužijemo, toliko bolj iz dneva v dan spodbujamo nastajanje vnetij, saj človeško telo ni ustvarjeno za industrijsko predelana živila, polna sladkorja, škroba in olja z maščobnimi kislinami omega-6;

- poznamo samo en način odvračanja teh vnetnih stanj, to je povratek na hrano v njeni izvorni obliki.

Ko boste prebrali to knjigo, boste obrnili nov list v svojem življenju. Prva država, ki ljudem svetuje uživanje hrane po nasvetih v tej knjigi, je Švedska.

Prikaži celoten opis
Več informacij
Založba Ara
Avtor Anita Šupe
EAN 9789616861205
Širina 130
Višina 195
Napišite vaše lastno mnenje
Ocenjujete:Resnice in laži o hrani
Vaša ocena
© 2021 Založba Primus d.o.o. Vse pravice pridržane.