Trinajsti mesec

Trinajsti mesec Portreti morskih nomadov

Ni na zalogi

REDNA CENA
21,90 €
Brezplačna poštnina za knjige z oznako "Novo"!

Zaradi Zakona o enotni ceni knjige, vam na to knjigo ne moremo priznati popusta, zato vam podarjamo poštnino.

POKLIČITE ZA NAKUP
ALI

>>Zelo priporočljivo za tiste, ki še niste odjadrali v neznano. Nujno za vse tiste, ki tega nikoli ne boste storili.<< dr. Jernej Mlekuž, Kranjsko klobasanje


AvtorNataša Rogelja
Založba Aktivni mediji
Opis

Podrobnosti

V Mediteranu po nekaterih ocenah na jadrnicah živi okoli pet tisoč ljudi. Plovilo je njihov prvi in velikokrat edini dom. V literarizirane portrete so ujete zgodbe o življenju na morju, presunljive usode ljudi z vseh vetrov, ki jim ritem določajo plovba, življenje v pristaniščih in zalivih ter neizogibna srečanja z drugimi pripadniki plemena morskih nomadov.

 Potopisna pripoved Trinajsti mesec sledi ciklu enega leta, skozi katerega tečejo dnevi morskih nomadov, kot jih narekuje Mediteranska klima, politične razmere, osebni vzgibi in naključja. Čeprav se na prvi pogled zdi, da so zgodbe predstavljenih likov zgodbe uspeha in prestiža, pa skrben preplet etnografskih podatkov in literarizirane forme, ki osvetljuje čustvene stiske in radosti pobega kot tudi gola dejstva življenjskih poti predstavljenih likov, kritično usmeri pogled tudi na sodobno evropsko družbo, ki takšen pobeg proizvede, omogoča, idealizira in kritizira hkrati. Mestoma absurdne zgodbe popotnikov, ki s svojimi življenji ukrivijo popotništvo v obliko dolgotrajnejšega nomadskega življenja, se dotikajo prav vseh nas, akterjev hitrega, bežečega in izginjajočega časa. Povedano drugače, podobe, ki jih avtorica dr. Nataša Rogelja zarisuje, imajo namen bralca ustaviti, mu privoščiti čas tako za oddih kot za razmislek o ukradenem času, o trinajstem mesecu.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

EAN koda 9789619401774
ISBN 978-961-94017-7-4
Nova knjiga Da
FlipBook razmerje (npr. 1:1.2) 1
Omejitev plačila Brez
Avtor Nataša Rogelja
Založba Aktivni mediji
Zbirka Ne
Podnaslov Portreti morskih nomadov
Teža 362
Leto izdaje 2018
Št. strani 255
Vezava Mehka
Izdelki založbe Aktivni mediji
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan