Mir v vsakem koraku

Mir v vsakem koraku Meditacija v vsakdanjem življenju

Na zalogi

REDNA CENA
15,23 €
SPLETNA CENA
14,16 €
KLUBSKA CENA
12,64 €   
ALI

Mojster zena Thich Nhat Hanh svetuje, kako v vsakdanjem življenju, v vsakem koraku doseči mir.


 


Opis

Podrobnosti

Zenovska knjiga za zahodnjake. Mojster zena svetuje, kako v vsakdanjem življenju doseči mir.

Mir v vsakem koraku je knjiga opomnikov. V naglici sodobnega življenja se hitro zgodi, da izgubimo stik z mirom, ki se nam ponuja v vsakem trenutku. Thich Nhat Hanhova ustvarjalnost je v njegovi zmožnosti, da uporabi prav situacije, ki so za nas navadno stresne in niso v naš prid. Razloži, da je lahko zvonjenje telefona signal, ki nas prikliče nazaj k našemu pravemu jazu. Umazana posoda, rdeče luči in zastoji na cestah so naši duhovni prijatelji na poti pozornosti. Največja zadovoljstva, najgloblja čustva radosti in popolnosti so nam prav tako na dosegu roke kot naš naslednji zavestni vdih in nasmeh, ki ga lahko oblikujemo v tem trenutku.

In kot pravi Thich Nhat Hanh sam: "Vsako jutro, ko se zbudimo, imamo pred sabo štiriindvajset popolnoma novih ur življenja. Kako dragocen dar! V sebi nosimo sposobnost živeti tako, da bo teh štiriindvajset ur nam in drugim prineslo mir, radost in srečo. Zelo dobro nam gredo od rok priprave na življenje, samo življenje pa malo manj. Znamo žrtvovati deset let za diplomo, pripravljeni smo trdo delati, da bi dobili službo, kupili avto, hišo in podobno. Težje pa se spomnimo, da smo živi v sedanjem trenutku, ki je hkrati edini, ki ga imamo, da v njem živimo. Vsak dih, vsak korak, ki ga naredimo, je lahko napolnjen z mirom, radostjo, vedrino. Biti moramo le budni in živi v sedanjem trenutku.

Mir v vsakem koraku je prva knjiga Thich Nhat Hanha (izg. Tič Nat Han), ki je prevedena v slovenščino, tako da avtorja pri nas poznajo le redki. V številnih državah zahodne Evrope in ZDA pa ni tako in Thich Nhat Hanh, ki živi v Franciji, je ena vidnejših avtoritet v duhovnosti na svetu. Bil je nominiran za Nobelovo nagrado za mir in, kot pravi dr. Aleš Črnič s Fakultete za družbene vede, je zenovski mojster par excellence.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

EAN koda 9789616058346
ISBN 961-6058-34-7
Nova knjiga Ne
FlipBook razmerje (npr. 1:1.2) Ni na voljo
Omejitev plačila Ne
Avtor Thich Nhat Hanh
Založba Iskanja
Zbirka Ne
Podnaslov Meditacija v vsakdanjem življenju
Teža Ne
Leto izdaje Ne
Št. strani Ne
Vezava Ne
Izdelki avtorja Thich Nhat Hanh
Izdelki založbe Iskanja
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan