Gnev

Gnev Roman

Na zalogi

REDNA CENA
25,00 €
Brezplačna poštnina za knjige z oznako "Novo"!

Zaradi Zakona o enotni ceni knjige, vam na to knjigo ne moremo priznati popusta, zato vam podarjamo poštnino.

ALI
Roman je kronologija, kriminalka in skupinska terapija.

AvtorSilvo Teršek
Založba Primus
Zbirka Avtorji
Opis

Podrobnosti

Silvo Teršek je radijska legenda, medijska osebnost, mušketir pogovorov, predvsem ob mikrofonu, umetnik in pisec, nemirni iskalec življenjskih resnic in lepote, mojster besede in slikarskega čopiča, avtor in voditelj številnih radijskih in televizijskih oddaj ter človek eruptivne ustvarjalnosti.

Njegovo delo usmerja izredno široko razumevanje vsega človeškega, predvsem pa spoštovanje življenja v vseh mogočih preizkušnjah časa in osebnih stisk. V mladosti se je zapisal športu in ljubiteljskemu gledališkemu življenju. S pedagoškim delom si je služil kruh samo štiri leta, ves preostali čas je bil časnikar, radijski novinar in urednik. Zaslovel je s sobotnimi pogovornimi popoldnevi na drugem programu Radia Ljubljana, na Valu 202, ki jih je začel pripravljati in voditi leta 1982. Izdal je knjigo feljtonskih esejev Iskanja in roman Preobrazbe. Andraž Teršek je njegov sin.

Le kako bi lahko mislili sedanjost brez preteklosti? Mar ne bi s tem pustili prihodnosti človekove osebnosti pomendrano stati na konici prstov, priščipnjenih med vrati popolne alienacije in hiperventilacije? Avtor tega ne stori. Kot varuh jezika, besed in misli, ki najbolj ljubi človeka, ko je ta najbolj gol in nebogljen, stori nasprotno. In drugače. Z arhaično in privzdignjeno fabulo se ne podredi domnevni konvenciji. Na način, ki ne zadovolji samo njega samega, zareže v naš čas, naše okolje, v ljubezen, svobodo, življenjsko modrost in resnico o človekovi vpetosti v družbo. Predvsem pa naslavlja vest pred ogledalom. Roman je kronologija, kriminalka in skupinska terapija. Andraž Teršek

Dodatne informacije

Dodatne informacije

EAN koda 9789617033427
ISBN 978-961-7033-42-7
Nova knjiga Da
FlipBook razmerje (npr. 1:1.2) 1
Omejitev plačila Brez
Avtor Silvo Teršek
Založba Primus
Zbirka Avtorji
Podnaslov Roman
Teža 333
Leto izdaje 2018
Št. strani 246
Vezava Mehka
Izdelki založbe Primus
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan