Tvoj sin Huckleberry Finn

Tvoj sin Huckleberry Finn

V prihodu

REDNA CENA
24,90 €
SPLETNA CENA
22,41 €
ALI
V prednaročilu z 10 % popustom in brezplačno poštnino prihranite kar 5,79 €.

Prednaročniška cena velja za naročila in plačila prejeta do 2. 4. 2018. Knjigo lahko pričakujete po njenem izidu, ki bo 4. 4. 2018. Ostale pogoje lahko preberete tukaj.

AvtorBekim Sejranović
Založba Primus
Zbirka Enpirnaex
Opis

Podrobnosti

Tvoj sin Huckleberry Finn je roman, ki ga avtor napiše enkrat v življenju.

Hudo bolni pripovedovalčev oče Stari se iz Avstralije vrne v Bosno. Sin, s katerim imata že dolgo slabe odnose, je pisatelj, ki pozimi živi in služi denar na Norveškem, poletja pa preživlja na barki, s katero pluje po reki Savi, piše in se drogira. Oče mu kupi večjo, a staro ladjo in skupaj jo poskušata obnoviti, pri čemer jima pomaga pisateljev prijatelj in rečni tihotapec Črnec. Nekega jutra se Stari ne vrne z nočnega ribolova. Sin ga gre iskat, a se v strahu pred resnico verižno zadeva s svojimi »koktejli«.

Med iskanjem očeta pripoveduje o kompleksnem odnosu oče-sin, svoji barki z imenom Savski hrošč, plovbi do Črnega morja s prijateljema Pettrom in Mokujem ter drugih prelomnicah v svojem življenju.

O AVTORJU

Bekim Sejranović se je rodil v Brčkem leta 1972. Leta 1985 je odšel v srednjo pomorsko šolo na Reko. Po maturi je študiral na pomorski fakulteti. Kmalu je opustil otroške sanje o plovbi na čezoceanskih ladjah in se vpisal na študij kroatistike in primerjalne književnosti na filozofski fakulteti na Reki. Leta 1993 je odšel na Norveško, kjer je nadaljeval študij in leta 1999 na zgodovinsko-filozofski fakulteti magistriral iz hrvaške književnosti.

Od 2001 do 2006 je na tej fakulteti delal kot lektor in predaval južnoslovanske jezike, književnost in prevajalstvo. Od leta 2000 vse do danes pa dela kot sodni tolmač in prevajalec, predava norveščino za tujce ter piše in objavlja svojo prozo.

Napisal je zbirko kratkih zgodb Fasung ter romane Nikjer, od nikoder, Lepši konec, Sandale, Tvoj sin Huckleberry Finn in zbirko dnevniških zapiskov Dnevnik nekega nomada. Prevodi njegovih del so izšli v norveščini, angleščini, slovenščini, makedonščini, nemščini, češčini, italijanščini in poljščini.
Tvoj

Dodatne informacije

Dodatne informacije

EAN koda 9789617033250
ISBN 978-961-7033-25-0
Nova knjiga Ne
FlipBook razmerje (npr. 1:1.2) 1
Omejitev plačila Samo predplačilo
Avtor Bekim Sejranović
Založba Primus
Zbirka Enpirnaex
Podnaslov Ne
Teža 385
Leto izdaje 2018
Št. strani 323
Vezava Mehka
Izdelki založbe Primus
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan