Ribji krik

Ribji krik

Na zalogi

REDNA CENA
19,00 €
SPLETNA CENA
17,67 €
KLUBSKA CENA
15,77 €   
ALI

Pahljača likov Podstenškovih zgodb v knjigi Ribji krik je bogata, obenem pa sestavljena iz skladnih odtenkov. 


AvtorTomo Podstenšek
Založba LUD Literatura
Zbirka Prišleki
Opis

Podrobnosti

Toda navidezna običajnost, iz katere nemara res vznikajo te zgodbe, omogoča predvsem toliko trdnejši okvir, ki pomeni že tudi usodno določenost vanj ujetih protagonistov.

Družine iz predmestja, obmorski turisti, prijatelji iz mladosti, sodelavci na terenu, starši na obisku ali ljubezenski partnerji se pojavijo v sprva povsem vsakdanjih položajih, ki držijo protagoniste v precepu: napeta in nezavedna bitka z usodo postane njihovo glavno gibalo, njihovi poskusi, kako ubežati lastni zgodbi, pa prizorišče neslutenih, celo bizarnih obratov.

Protagonisti teh zgodb se vedno znova trudijo premagati ovire, ki jim jih nastavlja usoda (ali pa je to zgolj hudomušni, na videz distancirani pripovedovalec?), s čimer se samo čedalje bolj zapletajo v mreže drobnih spletk z neslutenimi posledicami.

Njihova ujetost se namreč iz frustracije sprevrača v slutnjo obljube, v občutek, da si lahko mogoče vendarle kupijo doživetje, ki jih bo poneslo v neko drugo, boljšo zgodbo, če bodo le pravočasno ugotovili, kje se je zamašilo, da je predvideni tok dogodkov prekinjen – in da njihov krik ne pride do glasu.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

EAN koda 9789617017090
ISBN 978-961-7017-09-0
Nova knjiga Ne
FlipBook razmerje (npr. 1:1.2) 1
Omejitev plačila Brez
Avtor Tomo Podstenšek
Založba LUD Literatura
Zbirka Prišleki
Podnaslov Ne
Teža 255
Leto izdaje 2017
Št. strani 151
Vezava Mehka
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan