Slovence izumirajo

Slovence izumirajo Drugi del trilogije Zrcala resničnosti

Na zalogi

REDNA CENA
17,00 €
SPLETNA CENA
15,81 €
KLUBSKA CENA
14,11 €   

Druga knjiga trilogije "Zrcala resničnosti" dr. Matjaža Gamsa, Slovence izumirajo,  analizira uničevanje okolja, rastlin, živali, ljudi in odnosov med njimi.
Kako preprečiti šesto največje izumiranje v zgodovini življenja na Zemlji? Kako omogočiti, da bosta demografsko šibka Slovenija in Evropa "preživeli" v svetu, kjer bo samo Afrika koncem stoletja presegla pet milijard?


AvtorMatjaž Gams
Založba Samozaložniki
ALI
Opis

Podrobnosti

Vprašanje je na mestu tudi zato, ker avtor ponovno pokaže na razkorak med stroko in javnostjo, ki jo politika in ideologije napajajo z medijsko kontroliranimi sporočili. Slovenija je bila, po mnenju avtorja, premalo uspešna v boju proti invazivnim rastlinam in živalim in je zato izumiranje domačih rastlin in živali mnogo prehitro.

Posledica globalizacije in urbanizacije okolja je šesto največje izumiranje v zgodovini našega planeta.

Ali se kaj podobnega dogaja pri ljudeh? Evropa in svet se islamizirata, Afrika bo  s koncem stoletja z več kot pet milijard prehitela število Evropejcev. Bo možno vzdržati pritisk?

To so ključna vprašanja, daleč pomembnejša od ekonomskih. Dr. Matjaž Gams predlaga vrsto učinkovitih predlogov za izboljšanje. Treba je intenzivno uničevati tako invazivne rastline kot živali, potrebno je sistemsko povečati rodnost s povečanjem statusa družine in omejiti tuje migracije in vplive.

Če so rešitve strokovno jasne, se postavlja vprašanje, zakaj jih ne sprejmemo? Knjiga navaja nekaj spektualrnih razlag, od prepričevanja množic v manjšo rodnost, da ne bi prenaselili planeta in uničili človeške civilizacije, do ideološkega propada evropske civilizacije, ki je izgubila možnost samoobrambe.

Morda je res tako in smo pred ključno izbiro: ali bo zmagala stroka in pamet ali pa bomo tako Slovenci kot Evropejci izumrli.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

EAN koda 9789612834890
ISBN 978-961-283-489-0
Nova knjiga Ne
Omejitev plačila Brez
Avtor Matjaž Gams
Založba Samozaložniki
Zbirka Ne
Podnaslov Drugi del trilogije Zrcala resničnosti
Teža 236.0000
Leto izdaje 201
Št. strani 159
Vezava Mehka
Mnenja
Izdelki avtorja Matjaž Gams
Izdelki založbe Samozaložniki