4. Festival celostnega zdravja – DAO YAH

02.02.2018

4. Festival celostnega zdravja – DAO YAH
od 2. do 4. februarja 2018 
v drugem preddverju Cankarjevega doma

 

Vabljeni na četrti Festival celostnega zdravja, kjer bodo, poleg splošnih tem, vezanih na zdravje in vitalnost, strokovnjaki spregovorili o pomenu zdrave hrane, tako za ohranitev zdravja kot tudi v stanju, ko se človek sooča z boleznijo. Osredotočili se bomo tudi na prehrano posebnih skupin ljudi, kot so otroci, starostniki, športniki, ljudje, ki imajo različne diete in prebavne težave.

Predavanja v dvoranah in na odprtem odru, prodajna razstava ponudnikov certificiranih izdelkov in storitev, med njimi tudi knjig založniškega in distribucijskega programa Založbe Primus, delavnice, veganska restavracija, filmi, plesne predstave bodo Cankarjev dom prvi februarski konec tedna prelevila v središče zdravja.

 

Predavanje založbe Primus v soboto, 3. februarja ob 19. uri v Kosovelovi dvorani, Cankarjev dom

Prehrana z nizkim vnosom ogljikovih hidratov v športu
Predavanje, Severin Lipovšek, mag. kinezioloških znanosti

 

Vse večjo popularnost in razširjenost prehranjevanja z nizkim vnosom ogljikovih hidratov (paleo dieta, LCHF, ketogena dieta) zaznavamo tudi v rekreativnem in vrhunskem športu. Kljub številnim dokazanim pozitivnim učinkom takšne prehrane pa je njena uporaba v športu specifična. Posebnosti velikih telesnih naporov namreč zahtevajo drugačno obravnavo, kot jo narekujejo splošne smernice prehranjevanja. Opaziti je vrsto zmot, neresnic, napačnih razmišljanj, še več pa zgrešene prakse. Posledice tega so najpogosteje porušeno hormonsko stanje, porušena fiziologija telesa, upad energije, izčrpanost, adrenalna izgorelost ipd. Ker smo si ljudje med seboj zelo različni, je za optimalno prehranjevanje potrebno upoštevati tako vse značilnosti posameznikovega telesa kot tudi vsa dosedanja znanja in raziskave, ki so nam na voljo. Na predavanju bodo predstavljene najpomembnejše ugotovitve s tega področja.

O predavatelju

Severin Lipovšek je magister kinezioloških znanosti in poklicno deluje kot kondicijski trener vrhunskih športnikov, terapevtski maser in svetovalec na področju športne in splošne prehrane. Na tem področju je aktiven 15 let, raziskovalno in praktično, sodeloval je tako z olimpijskim prvakom Primožem Kozmusom in najboljšimi športniki na svetu kot tudi z bolniki, obolelimi za rakom, ljudmi s preveliko telesno težo ipd. Je avtor knjige Moč prehrane v športu

3. februar ob 19.00 v Štihovi dvorani, Cankarjev dom

 

VSTOPNINA

Prodajna razstava, predavanja na odprtem odru v Drugem preddverju: vstop prost vse dni festivala!

PETEK, 2. februarja 2018: vstop prost 

SOBOTA, 4. in NEDELJA, 5. februarja 2018:

- dnevna vstopnica za predavanja: 15 EUR

(Cena vključuje vsa predavanja izbranega dne do zapolnitve sedežev v dvoranah. Delavnice in spremljevalne prireditve niso vključene v ceno dnevne vstopnice.)

- dvodnevna vstopnica za predavanja: 25 EUR

(Cena vključuje vsa predavanja v soboto in nedeljo do zapolnitve sedežev v dvoranah. Delavnice in spremljevalne prireditve niso vključene v ceno dvodnevne vstopnice.)

Obisk delavnice si udeleženci zagotovijo z vstopnico. Posamezna delavnica: 15 EUR

Informacijsko središče in prodaja vstopnic CD (podhod Maxija) T (01) 24 17 299 , E vstopnice@cd-cc.si. Ob delavnikih odprto od 11. do 13. in od 15. do 20. ure, ob sobotah od 11. do 13. ter uro pred prireditvami.

Nakup vstopnic tudi pri pooblaščenih prodajalcih (M holidays, Petrol, Kompas, Alpetour, Last Minute Center, prodajna mreža mojekarte.si idr), po telefonu (01) 2417 300 (ob delavnikih od 11. do 13. in od 15. do 16. ure ter na spletu www.cd-cc.si. 

Vstopnice lahko samopostrežno kupujete in prevzemate pri kartomatu ob vhodu v Prvo preddverje (podhod Maxija).

SPLETNI NAKUP VSTOPNIC na povezavi TUKAJ

Več o festivalu DAO YAH na povezavi TUKAJ

 

« Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan