IzBrana ponudba knjig za DAN ŽENA <3 Samo do 8. marca!

28.02.2018

 

OSHO
KNJIGA O ŽENSKI
Vzpostavite stik z žensko močjo

"Ženska vsekakor potrebuje popolno osvoboditev.
Ženska naj resnično postane ženska, saj je od nje odvisno toliko stvari.
Če ženski ni omogočeno, da bi v resnici bila ženska,
tudi moškemu ni omogočeno, da bi v resnici bil moški.
Svoboda ženske je pogoj za svobodo moškega."


»Ženska naj bo čim bolj ženstvena, saj bo lahko le tako vzcvetela. Moški pa naj bo kar se da možat, saj bo lahko le tako vzcvetel. Kadar sta si moški in ženska popolnoma nasprotna, se med njima pojavi izjemna privlačnost, izjemni magnetizem. In ko se približata drug drugemu, ko se srečata pod okriljem intimnosti, se spojita različna svetova, različni dimenziji, različni obliki bogastva. Takšno srečanje je neverjeten blagoslov.«

 

HeatherAsh Amara
IZURITE SE V BOŽANSKO BOJEVNICO
Prelevite se v žensko, kakršna vam je bilo usojeno postati 

»Terjajmo nazaj silovito ljubezen bojevnic in utelešajmo modrost boginj,
da bi vnesle na Zemljo ravnovesje in skladnost.«

"V plemenskih kulturah po svetu so starešine pomembni odločevalci in varuhi modrosti. Stare matere ali ženske starešine so cenili in jih iskali za nasvete o velikih in malih stvareh.

Te ženske so bile tretji ključni del starodavnega ženskega arhetipske trojstva: dekleta, matere in matrone.

Arhetip dekleta je energija radovednosti, raziskovanja, mladosti, nedolžnosti, igrivosti, seksualnega in čutnega izraza. Arhetip matere je energija rojevanja in hranjenja, ne glede na to, ali mati varuje svoje otroke ali načrte srca. Arhetip matrone je energija trajnostnih, dolgoročno koristnih dejanj, ki hrani vse pleme brez diskriminiranja, in energija vizionarske modrosti.

Ko sprejmemo svojo matrono, utelešamo najboljše lastnosti dekleta in matere ter služimo najvišjemu dobremu za vse.

Uravnovešena božanska bojevnica vsebuje vse tri vidike tega božanskega ženskega trojstva in ob tem meša najboljše lastnosti dekleta, matere in matrone.

 

Taisha Abelar
PREHOD VRAČEV
Potovanje ženske

»Moj izgled je stvar ohranjanja mojega notranjega bitja v ravnovesju z okoljem«

»Kaj točno pa pomeni 'nameravati'?« sem vprašala in si obrisala noge v rokav jakne. Po živahnem drgnjenju so se končno ogrele.

»Namera je moč, ki drži pokonci vse vesolje,« je rekla. »To je sila, ki vsemu daje jasno sliko. Zaradi nje se svet dogaja.«

Sploh nisem mogla verjeti, da sem jo poslušala do zadnje besede. Brez dvoma je prišlo do neke velike spremembe, ki je pretvorila mojo običajno zdolgočaseno ravnodušnost v nadvse nenavadno čuječnost.

Ni šlo za to, da bi razumela, kaj mi Clara govori, ker nisem. Presunilo me je dejstvo, da sem jo lahko poslušala, ne da bi mi postalo mučno ali da bi postala nepozorna. »Ali lahko bolj razločno opišeš to silo?« sem vprašala.

»O njej se sploh ne da govoriti drugače kot v prispodobah,« je rekla. Podrsala je s podplatom čevlja po tleh in pometla stran suho listje. »Pod suhim listjem se skrivajo tla, ogromna zemlja. Namera pa je načelo, ki leži pod vsem.«

Clara je z rokami zajela vodo in si osvežila obraz. Že spet sem se morala načuditi temu, da je njena koža povsem brez gub.

Tokrat sem pripomnila nekaj o njenem mladostnem videzu. »Moj izgled je stvar ohranjanja mojega notranjega bitja v ravnovesju z okoljem,« je rekla in si otresla vodo s prstov.

»Vse, kar počnemo, je odvisno od tega ravnovesja. Lahko smo mladi in razburkani, kot ta potok, ali pa stari in zlovešči, tako kot tiste lavaste gore v Arizoni. To je naša stvar.« Samo sebe sem presenetila, ko sem jo vprašala, kot bi bila verjela njenim besedam, če lahko na kak način tudi sama pridem do tega ravnovesja. 

 

Glennon Doyle
BOJEVNICA LJUBEZNI

»Vsako dekle se mora odločiti, ali bo zvesto samo sebi ali svetu.
Vsako dekle se mora odločiti, ali se bo zadovoljilo z občudovanjem ali se bo bojevalo za ljubezen.«

"Hči ni spraševala: Kako se bom spopadala z velikostjo svojega telesa?

Spraševala je: Kako bom preživela, če bom takšna oseba v takšnem svetu? Kako bom ostala drobna, kakor hoče svet? In če bom čedalje bolj okrogla, kako me bo kdor koli imel rad?

Gledala sem hčer in nisem rekla: Ampak saj nisi videti okrogla, ljubica. Ni bila, ampak saj tudi jaz nisem. Niti en sam dan še nisem bila videti okrogla. Nič zato. S hčerko sva pozorni. Veva, kaj svet hoče od naju. Veva, da se morava odločiti, ali bova ostali drobni, tihi in nezapleteni ali pa si bova dovolili postati tako okrogli, glasni in zapleteni, kot nama je namenjeno.

Vsako dekle se mora odločiti, ali bo zvesto samo sebi ali svetu. Vsako dekle se mora odločiti, ali se bo zadovoljilo z občudovanjem ali se bo bojevalo za ljubezen.

Tam na postelji, s kitkami in bolečino, je bila moja hči jaz – mala deklica, kakršna sem bila nekoč jaz, ženska, kakršna sem zdaj, ki si še vedno prizadeva odgovoriti na vprašanja:

Kako sem lahko široka in svobodna, ampak kljub temu ljubljena? Bom gospa ali človek v polnem pomenu besede? Naj zaupam razvoju dogodkov in še naprej rastem ali naj vse to prekinem, da ne bom izstopala? ..."

 

Rebecca Campbell
SESTRTSVO
Kako osvoboditi modro, divjo žensko v sebi

»Čas je, da prebudimo novo obdobje sestrstva na planetu.«

»Poklicane smo, da uravnovesimo moške in ženske energije znotraj sebe in v svetu na sploh. Oboje so svete in potrebne. Da bi se to moglo zgoditi, se mora sveto žensko, ki že tako dolgo spi in je včasih potlačeno, še naprej dvigati.

Obdobje, v katerem bomo na novo uravnovesile sveto žensko in sveto moško. V katerem se bomo spet povezale z Materjo zemljo, Materjo boginjo, z ritmom Zemje in z našimi naravnimi ritmi. V katerem bomo črpale svojo vrednost iz lastnih globin, namesto da bi prepustile svetu, naj odloča o nas.

V katerem bomo vedele, da bomo zacelile rane, ki smo jih zadale sebi in sestram. V katerem bomo zacelile patriarh okoli nas in tudi tistega, ki je v nas. V katerem se bomo dvigale, namesto da bi se tiščale k tlom.

Vstani, sestra, vstani." 

« Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan