Navdih za teden od 16. do 22. julija 2018

16.07.2018

IzBran navdih tedna iz kart

OSHO ZEN TAROT

 

"Prisluhnite svojemu srcu, pomikajte se ubrano z njim, naj stane karkoli."
OSHO

Stanje popolne preprostosti, ki vas stane nič manj kot vsega … Biti preprost je naporno, kajti biti preprost vas stane vsega, kar premorete. Vse morate izgubiti, da ste lahko preprosti. Zato so se ljudje odločili biti zapleteni in so pozabili, kako biti preprosti.

Toda samo preprosto srce utripa z Božjim, z roko v roki. Samo preprosto srce prepeva v globoki skladnosti z Bogom. Da bi dosegli to točko, boste morali poiskati svoje srce, svoj lastni utrip, svoj lastni ritem. 

Figura na karti je povsem sproščena in lahkotna v vodi, ki ji dovoli, da jo ponese, kamor sama želi. Ta človek obvladuje umetnost pasivnosti in dovzetnosti, ne da bi otopel ali postal zaspan.   Samo prepušča se življenjskim tokovom brez ene same misli, ki bi govorila: »To mi ni všeč« ali: »Raje bi šel drugam.«

✦ V življenju imamo vsak trenutek na izbiro, ali bomo zabredli v življenjske vode in lebdeli ali pa bomo poskušali plavati proti toku.

Ko se pri branju pojavi ta karta, je to znamenje, da ste zdaj zmožni lebdeti v zaupanju, da vas bo življenje podprlo v vaši sprostitvi in vas poneslo natančno tja, kamor želi, da greste. Dovolite temu zaupanju in sprostitvi, da vse bolj naraščata; vse se dogaja natančno tako, kot bi se moralo. « Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan