20. Slovenski dnevi knjige v Mariboru - Ko te napiše knjiga 2017

23.04.2017

V počastitev svetovnega dneva knjige se bomo tokrat družili v Mariboru!

SRČNO VABLJENI <3

 

"Smo najbolj sladek nektar. Smo ljubezen. Ko se prenehamo pretvarjati, da smo kar koli drugega, pridobimo nazaj svojo pristnost. Najdemo stvar, za katero smo se bali, da smo jo izgubili. 

Pristnost je videti in čutiti drugače. Ko smo pristni, je naša navzočnost pomembnejša od tega, kako se odrežemo. Ne čutimo nujnosti, da bi v prostor vnesli sebe. Lotevamo se dejanj, toda dejanja in odzivi niso vezani na to, kaj verjamemo o samih sebi. 

Zaznavamo in omogočamo človeškemu bitju, da se odziva na golo zaznavanje. zamišljamo si, brez omejitev. Vidimo z vsemi čutili, ne samo z očmi." Tolteška umetnost življenja in smrti, Don Miguel Ruiz   

 

Program IzBrane knjigarne založbe Primus

- Sreda, 19. april ob 14:30, ODER KNJIŽNEGA SEJMA - GRAJSKI TRG

ZALOŽBE SE PREDSTAVLJAJO

Jedrt Maležič Lapuh bo predstavila svoj kratkoprozni prvenec TEŽKOMENTALCI, v katerem se avtorica z ironijo in posmehljivostjo dotika samega drobovja psihiatrije. Knjiga je izšla lani pri založbi LUD Literatura in je bila nominirana za najboljši prvenec leta.

Z avtorico se bo pogovarjala Petra Bauman.

 

- Četrtek, 20. april ob 14:00, ODER KNJIŽNEGA SEJMA - GRAJSKI TRG

 ZALOŽBE SE PREDSTAVLJAJO

Milena Miklavčič bo spregovorila o svoji knjigi OGENJ, RIT IN KAČE NISO ZA IGRAČE, ki predstvalja mešanico bistroumne etnološke raziskave in zgodovinske analize, posvečeno intimnemu življenju Slovencev.

Pogovor bo vodial Petra Bauman.

 

- Sobota, 22. april od 11:00, ODER KNJIŽNEGA SEJMA - GRAJSKI TRG

NESEM SONČNICO NA RAMI

Nika Solce, vsestranska umetnica, lutkarica in pevka, glasbeno govorico združuje z ljudksim izročilom. Tokrat bo uprozorila mini koncert uglasbene poezije Srečka Kosovela za otroke. Gre za predstavitev njene nove plošče NESEM SONČNICO NA RAMI. Primerno za vse generacije.

Nika Solce - vokal, Martin Neaga - violončelo.

 

Več o programu v Mariboru: TUKAJ

 

 

 

 

« Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan