Izidor Gašperlin: Delavnica "Upravljanje s čustvi za boljše odnose v podjetju" - Ljubljana, 18. in 25. januarja 2018

09.01.2018

Delavnica bo 18. 1. in 25. 1. od 9. 00 – 13. 00
na Centru za usposabljanje pri GZS,
Kardeljeva ploščad 27 (uvoz iz Dimičeve)
Ljubljana

Prijave in dodatne informacije na:
  urska.kavcic-rihar@cpu.si 
ali tel. 01/58 97 652
ali na strani 
http://www.cpu.si/education/upravljanje-s-custvi-za-boljse-odnose-v-kolektivu/

 


Delavnica je namenjena vsem, ki se želite bolje znajti v odnosih v kolektivu. Poudarek je na predstavitvi pomena upravljanja s čustvi za vse odnose, torej tudi odnose v poslovnih okoljih. Sodelavci v skupini nujno in nezavedno prepletejo svoje čustvene svetove, kar odločilno zaznamuje njihove odnose. Zato je vsak poskus, ki se ne dotakne upravljanja s čustvi, zelo omejen tako glede globine sprememb odnosov v skupini, posledično pa tudi njihovega trajanja. Povedano drugače: rezultati intervencije v delovanje skupine/kolektiva, ki se ne ukvarja s čustvi, bodo kaj hitro »izhlapeli«. Skupina bo  kmalu spet vzpostavila ravnotežje, ki bo enako ali zelo blizu tistega pred intervencijo.

Prvi dan: 9.00 – 13.00 (Stik s telesom)

Jedro upravljanja s čustvi pomeni ohraniti svojo pristnost v odnosih, a se ob tem tudi znati prilagoditi drugim. To pomeni, da smo z drugimi preprosto to, kar smo, hkrati pa smo sposobni to »dovoliti« tudi drugim. Stik s svojimi čustvi je tisti, ki nam daje potrebno energijo, da se znamo postaviti zase, po drugi strani pa se tudi prilagoditi drugim, ko je to treba. Stika s čustvi pa se vzpostavi preko telesa. Večina ima težave s čustvi in posledično z odnosi iz preprostega razloga, ker je izgubila stik s sabo. Konkretne teme:

  • Kje in kako se (na)učimo upravljanja s čustvi
  • Zakaj je naučeno tako težko spremeniti in kako se tega lotiti
  • Stik s telesom kot ključni element upravljanja s čutenji
  • Ali so čustva sploh lahko slaba
  • Kaj sporoča posamezno čustvo: smo npr. vedno jezni, ko se jezimo?

Drugi dan: 9.00 – 13.00 (Upravljanje s čustvi in komunikacija)

Neverbalna predstavlja 90% vse komunikacije med ljudmi. Čustva so najpomembnejši del teh 90% neverbalne komunikacije, močno pa vplivajo tudi ne preostalih 10%. Če ne zmoremo dovolj dobro upravljati s svojimi čustvi, tudi ne moremo v želeni smeri vplivati na naše komuniciranje z drugimi. Ko se naučimo vzpostaviti stik s sabo bolje upravljati s čustvi v odnose začnemo nositi povsem drugo energijo, manj nas potre slabo in bolj znamo opaziti dobro. V odnosih začnemo sprejemati odgovornost zase in svoja ravnanja, nehamo pa sprejemati odgovornost namesto drugih. Skratka: preko zavedanja telesa, čustev in njihovega upravljanja začnemo izrazito vplivati na našo verbalno in neverbalno komunikacijo ter tako dejansko postajamo ustvarjalec svojih odnosov.

Konkretne teme:

  • Kako nezavedno čustveno vplivamo na druge in drugi na nas
  • Kako posameznikovo neučinkovito upravljanje s čustvi privede do težav v skupini
  • Kako se izogniti nepotrebnim konfliktom in kako reševati tiste, ki se jim ni moč izogniti

Delavnica poteka tako, da udeleženci dobijo nov, širši in bolj poglobljen pogled nase, ki je podprt s konkretno telesno in čustveno izkušnjo. Zato vsaki razlagi teoretičnih izhodišč sledi konkretni prikaz oziroma opravljanje nalog.  Ogromna razlika je namreč med tem, kar vemo in med tem, kar dejansko začutimo. Običajno je ravno ta razlika odločilna, da v nas pride do željene spremembe. Preko zavedanja svojega telesa, občutkov, čustev in razumskih odzivov vzpostavljamo boljši stik s sabo. Boljše zavedanje telesa, občutkov v njem in z njimi povezanih čustev nam omogoča boljše upravljanje s čustvi. Učinkovito upravljanje s čustvi pa je ključnega pomena, da se bolje znajdemo v odnosih.

Več o Izidorju Gašperlinu in delavnicah: TUKAJ

« Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan