Navdih za teden od 26. marca do 1. aprila 2018

26.03.2018

IzBran navdih tedna iz kart
OSHO ZEN TAROT 

"Življenje je le redko tako resno, kakor menimo,
da je, in ko se zavemo tega, se življenje odzove tako,
da nam daje vse več priložnosti za igro."
OSHO
 

Ženska na karti slavi radost ob tem, da je živa, kakor metulj, ki je iz kokona poletel v obljubo svetlobe. Spominja nas na obdobje, ko smo bili otroci, ki so odkrivali školjčne lupine na obrežju ali gradili gradove v pesku, ne da bi jih skrbelo, da utegnejo priti valovi in jih že takoj nato odplaviti. Ve, da je življenje igra in da sama prav zdaj igra vlogo klovna, brez občutka zadrege ali pretvarjanja.

Ko v vaše življenje vstopi ognjeni paž, je to znamenje, da ste pripravljeni na sveže in na novosti. Nekaj čudovitega je tik za obzorjem in premorete natančno pravo igrivo nedolžnost in jasnost, da to sprejmete z odprtimi rokami. 

V hipu, ko na življenje začnete gledati kot na neresno, kot na igrivost, se razblini vse breme vašega srca. Ves strah pred smrtjo, življenjem, ljubeznijo – vse izgine. Posameznik zaživi izjemno lahkotno in skorajda brez teže. Tako breztežen postane, da lahko poleti v razprto nebo.

Resen človek je ustvaril svet, resen človek je ustvaril vsa verstva. Ustvaril je vse filozofije, vse kulture, vse morale, skratka vse, kar je okoli vas, je stvaritev resnega človeka. Zen je izstopil iz sveta resnobnosti. Ustvaril je svoj svet, ki je zelo igriv, poln smeha, kjer se celo veliki mojstri obnašajo kot otroci.

 

« Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan