Navdih za teden od 30. aprila do 6. maja 2018

30.04.2018

IzBran navdih tedna iz knjige
MOČ JE V TEBI

"Bolj ko se povezujete z močjo v sebi,
svobodnejši ste na vseh področjih  življenja."

Louise Hay

 

 

Moč znotraj

Kdo ste? Zakaj ste tu? Kako razmišljate o življenju?

Iskanje odgovorov na ta vprašanja že tisoče let pomeni potovanje vase. Toda kaj to pravzaprav je?

Prepričana sem, da je znotraj vsakega od nas moč, ki nas lahko ljubeče usmerja k popolnemu zdravju, popolnim odnosom, popolnim karieram in nam pomaga doseči bogastvo vseh vrst.

Da bi mogli vse to pridobiti in obdržati, moramo najprej verjeti, da je mogoče. Nato moramo hote opustiti življenjske vzorce, ki ustvarjajo okoliščine, o katerih govorimo, da jih ne maramo.

To storimo tako, da gremo vase in se priključimo na notranjo moč, ki dobro ve, kaj je najbolje za nas. Če smo pripravljeni prepustiti svoje življenje večji moči znotraj nas, moči, ki nas ljubi in ohranja, lahko oblikujemo bogatejše in bolj ljubeče življenje.

Prepričana sem, da so naši umi vedno povezani z neskončnim umom, torej z vsem vedenjem in modrostjo, ki sta nam nenehno dostopna. Povezani smo z neskončnim umom, to univerzalno močjo, ki nas je ustvarila z iskro svetlobe znotraj nas, z višjim jazom ali močjo znotraj.

Univerzalna moč ljubi vse, kar je ustvarila. Je večna in usmerja vse v našem življenju. Ne zna sovražiti ali lagati ali kaznovati. Je čista ljubezen, svoboda, razumevanje in sočutje. Zato je nadvse pomembno, da svoje življenje izročimo svojemu višjemu jazu, saj skozenj prejemamo samo dobro.

Razumeti moramo, da se za uporabo te moči lahko odločimo kadarkoli. Če se odločimo, da bomo živeli v preteklosti in podoživljali vse dosedanje negativne okoliščine in situacije, bomo obtičali, kjer smo. Če se zavestno odločimo, da ne bomo žrtve preteklosti in si bomo ustvarili novo življenje, nas bo moč, ki je v nas, podpirala in doživljali bomo nova, srečnejša izkustva.

Ne verujem v dve vrsti moči. Mislim, da je en sam neskončen duh. Vse prelahko je reči »To je hudič« ali »Slabi so oni«. V resnici smo samo mi. Gre za to, ali moč, ki jo imamo, modro uporabljamo ali jo zlorabljamo. Imamo v srcu hudiča? Obsojamo druge, ker so drugačni od nas? Za kaj se odločamo?

 

« Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan