Navdih za teden od 7. do 13. maja 2018

07.05.2018

IzBran navdih tedna iz knjige
RADOST

"Če bi ljudje lahko malce več plesali, peli,
bili bolj norčavi, bi se njihova energija bolj pretakala,
njihove težave pa bi izginile."

OSHO

 

 

Začnite živeti ta trenutek, pa boste videli, da bolj ko živite, manj težav imate. Kajti zdaj se vaša praznost razcveta in živi, zato ni potrebe po težavah. Ko ne živite, se taista energija »skisa«.

Taista energija, ki bi lahko postala tok, obtiči. In ker ji ni dovoljeno, da bi se razcvetela, postane trn v srcu. Gre za eno in isto energijo.

Majhnemu otroku ukažite, naj sede v kot in bo popolnoma pri miru. Opazujte, kaj se bo dogajalo … Samo nekaj minut prej je bil popolnoma sproščen, njegova energija se je pretakala. Njegov obraz bo postal rdeč, ker se bo moral naprezati in se brzdati. Vse njegovo telo bo postalo togo, otrok bo postal nemiren in najraje bi kar skočil iz sebe.

Energijo ste prisilili v mirovanje – zdaj nima poslanstva, smisla, prostora za gibanje, ne more se razcveteti in se pretakati; obtičala je, je zmrznjena, toga. Otrok trpi – počuti se, kot bi umrl – to je začasna smrt.

Če mu ne boste dovolili, da bi spet tekel, se gibal po vrtu ter se igral, bo začel povzročati težave. Sanjaril bo; v svojem umu bo ustvarjal težave in se začel spopadati z njimi. Videl bo velikega psa, kar ga bo prestrašilo, ali pa bo uzrl duha, proti kateremu se bo moral bojevati in mu uiti.

Ustvarjal bo težave – še pred nekaj trenutki se je taista energija preprosto pretakala v vseh smereh, zdaj pa je obtičala in postala neprijetna.

Če bi ljudje lahko malce več plesali, peli, bili malce bolj norčavi,
bi se njihova energija bolj pretakala, njihove težave pa bi izginile.

Zato vztrajam pri toliko plesa. Plešite do orgazma; naj vsa energija postane ples, in nenadoma boste videli, da nimate več glave – energija, ki je obtičala v glavi, se bo gibala v vseh smereh ter ustvarjala čudovite vzorce, slike, gibe.

In ko boste plesali, bo prišel trenutek, v katerem vaše telo ne bo več toga stvar, ampak bo postalo gibčno, pretočno. Ko plešete, pride trenutek, ko vaše meje niso več tako jasne; stopite se in se spojite z vesoljem, meje pa se prepletajo. Opazujte plesalca – opazili boste, da je postal energijski pojav. Nič več nima fiksne oblike, nič več ni v okvirju.

Preliva se iz svojega okvirja, iz svojega telesa, ter postaja bolj živ, vse bolj živ. A le, če plešete tudi sami, lahko razumete, kaj se dogaja.

Glava izgine; spet ste otrok. Takrat ne ustvarjate nobenih težav. Živite, plešite, jejte, spite, stvari počnite kar se da celostno. In vedno znova se opominjajte: ko se zalotite, da ustvarjate težavo, takoj spolzite iz nje.

Ko zdrsnete v težavo, je potrebna rešitev. In tudi če jo najdete, iz te rešitve vznikne tisoč in ena težava. Ko spregledate prvi korak, ste v pasti. Ko dojamete, da polzite v težavo, zbežite, skočite, plešite, vendar ne zdrsnite v težavo.

Takoj storite nekaj, da bo energija, ki je ustvarjala težave, postala tekoča, nezmrznjena, staljena, in da se bo spet vrnila v vesolje. 

« Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan