Navdih za teden od 30. oktobra do 5. novembra 2017

30.10.2017

IzBrano iz knjige PREDEN ZASPIM

Telo se rodi in umre; um se rodi in umre. Vendar niste ne telo ne um. 

Presegate oboje in ste nekaj, kar nikoli ne umre in se nikoli ne rodi. Od nekdaj ste tu in vedno boste. V trenutku, ko človek to začne čutiti, se začne spreminjati ves njegov pogled na svet. Kar se mu je do zdaj zdelo pomembno, postane nepomembno: denar, moč, ugled in vse to.

In kar se mu nikoli ni zdelo pomembno, naenkrat postane neznansko pomembno: ljubezen, sočutje, meditacija, molitev, božanskost. Ne pozabite, da je v vas nekaj večnega.

IzBrano iz knjige KO SE ZBUDIM

Najpomembnejše, kar si morate zapomniti v življenju, je: Bog nas ljubi, ni pozabil na nas, ni mu vseeno za nas, nenehno ga skrbi za nas. Mar mu je. 

Bolj ko ta zamisel prodre v vaše srce, bolje je, kajti bolj ko čutite, da vas Bog ljubi, bolj ste sposobni ljubiti druge. Tako postanemo sposobni ljubiti: če smo ljubljeni, lahko ljubimo; če nismo ljubljeni, ne vemo, kako ljubiti, ne vemo, kaj je ljubezen.

V današnjem svetu ljubezen izginja, saj izginja Bog. Nebo je prazno. Včasih je bilo polno ljubezni. Ljudje so stoletja med molitvijo zrli v nebo. To jih je poživilo, čutili so pretakanje ljubezni, ki je kar deževala nanje. Ganila jih je in se jih dotaknila, jih preobrazila. In lahko so ljubili druge, kajti ko je v tebi ljubezen, jo lahko podarjaš drugim. Kako jo boš dal drugim, če je nimaš? In dobiš jo lahko samo od Boga, kajti on je edini neizčrpen vir.

  

« Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan