Retrogradni Merkur od 9. aprila do 3. maja

05.04.2017

Retrogradni Merkur od 9. aprila do 3. maja

Merkur je Soncu najbližji planet, ki hitro menja svoj položaj in zato tudi njegov vpliv v posameznih ozvezdjih močneje občutimo. Največja oddaljenost Merkurja od Sonca je 28 stopinj, je torej vedno oddaljen največ en znak. V enem znamenju se zadržuje povprečno en mesec - kot Sonce. Njegovo delovanje je hitro in kratkotrajno.

Merkur deluje na področju komunikacije: govora, študija, ekonomije, trgovine, poti, gibanja ipd. Vpliva na sposobnost izražanja in logiko, razum, intelekt, zavest, spretnost in prilagodljivost.

V osebnem horoskopu nam položaj Merkurja kaže, na kakšen način komuniciramo, kakšno je naše izobraževanje, na kakšen način stopamo v odnose itd. Vpliva na umske sposobnosti, govor, artikulacijo, pisanje, šolanje, književnost, birokratske posle, posto, promet, sosedske in sorodstvene odnose. Deluje na možgane, živčni sistem in hormone.

Retrogradni Merkur

Poleg njegovega gibanja skozi posamezna ozvezdja čutimo tudi njegovo retrogradno gibanje (to pomeni, da nekaj časa navidezno potuje nazaj) in to ponavadi prav močno, saj tedaj vsi težje komuniciramo, smo nezadovoljni in se težje izražamo na vseh področjih, možni so zastoji na plačilnem nivoju ipd. 

Vir: Lunin.net

 

« Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih