Svetlobni vodnik svetuje - marec 2017

11.03.2017

izBrano iz knjige SVETLOBNI VODNIK SKOZI LETO 2017 

Marec je mesec povezovanja...

Povezovanja na nov način, povezovanja predvsem s samim seboj. To je čudovit mesec, ko nam Stvarstvo ponuja roko, da se dosedaj ločene entitete, samostojni delčki, združijo v nove dovršene enote. Kaj to pomeni?

To pomeni, da je čas podprt za predrugačenje, najprej naše notranjosti, kjer morda v tem trenutku prebiva (navidezen) kaos. Zakaj navidezen?

Potrebno se je zavedati, da je ta kaos odraz nesprejemanja tega, kdor v resnici smo. Torej nam kaže na dejstvo, da o sebi vemo premalo ali nekaj nočemo videti. S tem si ustvarjamo trenje. Dobro je razumeti, da se naša okolica odziva na nas in nas sili v to, da določene stvari spustimo in naredimo prostor za novo, polnejše, naprednejše... in tako rastemo na poti življenja. In ko občutimo napretost ali strah, je to dobro , ker pomeni, da rastemo. Sedaj se je potrebno na to občutenje še primerno odzvati.

Kako? Svetlobni vodnik nam sporoča, da je potrebno vzpostaviti odnos s seboj in začeti mojstriti svoje čute – naš višjezaznavni svet. S tem postajamo mojstri in mojstrice občutenja, zaznavanja, ki nas uči o nas, ki nas povezuje z bistvom in nas gradi v močnejše, lahkotnejše, boljše, svetlejše...

Koliko si dopustimo, da nas popelje tok narave? Koliko si dopustimo, da nam telo spregovori o našem stanju? Koliko smo prirpavljeni pogledati vase in napraviti pristen stik?

Pot, ki nas pelje v mojstrstvo čutov in zaznave je tudi dih. Dihanje je lahko zavestno ali nezavedno. Ko se ga zavemo in ga začnemo kontrolirati in uravnavati, tedaj postane most med našim zavednim in nezavednim, med našim telesom in dušo. Dih nam zgovorno sporoča v kakšni energiji nekaj počnemo, v kakšnem stanju smo, kakšne misli gojimo o sebi. Kakšen odnos imamo s svojim telesom in kako globoko vase lahko vidimo? Vprašajmo se, ali nam je v našem dihu udobno? »Kako sem, tukaj, zdaj, s svojim dihom, samo jaz in moj dih, nič drugega...«

Naj mesec marec prinese v naša življenja nov izziv – zavestno raziskovanje sebe, svojega notranjega sveta in ostalih svetov, ki obstajajo poleg tega. Dih je naša pot, je naš ključ, ki odpira nova vrata. Naj nas tok diha ponese na krilih novega, še nepoznanega, globljega, z novim pomenom,... Naj to novo prevetri našo notranjost in napravi prostor za nove povezave.

Marec je podprt za povezovanje intelekta in etične moči z umetnostjo in milino. Nagovorjeni smo, da z zavestnim delom vnesemo več lahkotnosti na vsa področja življenja.

V mesecu marcu delujemo še iz srčnega centra in preko dneva v srcu večkrat ponovimo namero in jo začutimo globoko v svojem bitju

– ODPIRAM SVOJE SRCE, NAJ SE UGLASI Z MELODIJO NARAVE – NAJ NA NOVO ZAŽIVI.

Ana Kolenc – Anacordum – NAMEN ŽIVLJENJA JE USTVARJANJE HARMONIJE 

 

« Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih