Navdih za teden od 27. marca do 2. aprila 2017

27.03.2017

IzBrano iz knjige KO SE ZBUDIM

Molitev je navzoča povsod v vesolju. Zvezde molijo, drevesa molijo, oceani molijo. Ves obstoj – z izjemo človeka – je vedno v stanju molitve; samo človek se mora zavestno podajati vanjo. In tako je iz določenega razloga: človek je edina žival z zavestjo, zato ima izbiro. Lahko se oddalji od naravnega toka obstoja ali pa postane njegov del. Te 

svobode nima nobena druga žival. Ptice zjutraj ne pojejo po svoji izbiri, preprosto pojejo nagonsko. Drevesa molijo, gore molijo, a ta molitev je samo naravni pojav.

Človekovo dostojanstvo je v tem, da se lahko odloči, da bo molil - ampak to ga lahko tudi pokoplje, saj se lahko odloči tudi, da ne bo molil. Človek je vedno na razpotju: vsak korak pomeni odločitev in z vsakim korakom gre lahko v napačno ali pravo smer. Ko imate na voljo žalost in veselje, vedno izberite veselje. Ko imate na voljo resnost in igrivost, vedno izberite igrivost. In ne pozabite: postanemo, kar se odločimo, da bomo postali. Gre preprosto za vprašanje izbire.

 

IzBrano iz knjige PREDEN ZASPIM

Bog ne pozna teme. Svetloba ne pozna teme. Tema obstaja samo, ko ni svetlobe; zato se nikoli ne srečata. Svetloba sploh ne ve, da obstaja tema. Kako naj bi vedela? Ko je svetloba navzoča, teme ni. Tema je samo odsotnost. Bog ne pozna teme. Mi pa poznamo samo temo – tako smo izgubili stik z Bogom.

Tudi mi moramo doseči točko, na kateri tema izgine in ostane samo svetloba. Tistega dne, ko preženete temo, je dan mogočnega praznovanja, dan mogočnega blagoslova. To se lahko zgodi samo, ko spoznate, da ste svetloba.

 

« Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan