Najboljši zdravnik na svetu!

26.03.2017

Dve kratki besedi, ki se začneta na črko S, končata pa na črko H spremljata naša življenja od rojstva do smrti. To sta smeh in strah. Pravijo, da kdor se veliko smeji ima v starosti veliko gub na pravem mestu.

Toda, POZOR! Ali veste, da bi se smeh brez strahu dolgočasil? Prav potrebuje ga za svoj navdih. Smeh je najbolj srečen, če lahko nasmeje strah, ga potolaži in napolni z radostjo do življenja.

Kajti, še sam strah ve, da je votel, okrog ga pa nič ni. In, kdo lahko njegovo praznost bolje napolni z radostjo do življenja kot dobri, stari smeh, ki velja za najboljšega zdravnika na svetu?

Vsak naš smeh odmeva po vesolju. Tudi tisti pritajeni smehci, s katerimi se privoščljivo smejimo, ko na Dan norcev, oziroma norčavosti, ušpičimo kakšno šalo na tuj račun.

Toda, kot bi rekel naš prijatelj Osho: "Norci se smejijo drugim, modrost pa sama sebi".

In res, najbolj sladek in zvonak je smeh, ko se širokosrčno ponorčujemo iz lastnih napak. Kajti na njih se učimo in one nas delajo bolj modre.

Dobrohotna šegavost, ki izvira iz prvoaprilskega običaja pa vendarle razgalja še eno pomembno resnico: vsi skupaj smo medseboj tako močno povezani, da je pravzaprav skoraj vseeno, ali se prvega aprila od srca smejemo na svoj ali na tuj račun.

Tako kot je zdaj že skoraj vseeno, da nam je babica Zima letos pošteno pokazala zobe. No, pa pokažimo zobe tudi mi njej, s širokimi spomladanskimi nasmehi.

In ko smo že pri pomladi in preden vstopimo v april, še en marčevski namig v stilu SAM SVOJ MOJSTER.

Pomlad nas namreč že en teden vabi, da skozi vrata vstopimo v njen pisan svet. Se tudi tebi zdi, da vrata škripljejo, ker so tečaji čez zimo malo zarjaveli?

Nič hudega! Podmaži jih z najboljšim oljem proti vsem oblikam škripanja - S KNJIGO.

Iz naše izBrane ponudbe izBeri tako, ki je najbolj vroča in navdušujoča, najbolj brana ali pa je preprosto pritegnila, navdihnila.

To ni prvoaprilska šala, to je naša skupna resnica vseh 365 dni v letu, prvoaprilsko šalo pa smo tokrat skrili v e-novice.

Postani del knjižne skupnosti, ki je tekoče obveščena o knjižnih presenečenjih, ugodnostih, novostih in dogodkih. Klikni na našo osnovno stran in s prijavi na vedno sveže e-novice.

« Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan