Odstranjujte svoje ovire

26.02.2017

ABECEDA ZDRAVJA 1000 GIBOV, dr. Nikolay Grishin

Vsak človek mora imeti jasen in izpolnjen cilj. Če pretirano sanjarimo, hitro zapademo v obup (želiš milijarde in osebno letalo, dobiš invalidsko pokojnino in voziček). Če sploh ne sanjamo – nimamo zagona za dosego ciljev in zlahka zapademo v depresijo. Sanje morajo biti v sorazmerju z realnimi cilji in vztrajnostjo.

Iz vojaških izkušenj poznamo strategijo, t.j. načrt dejanj, da bi prišli do zastavljenega cilja, in taktiko, to so postopki in načini, ki peljejo k doseganju cilja. Ponavljam:brez zastavljenih ciljev ni kakovostnega življenja.

Med potovanjem do cilja na svoji poti vedno srečamo določene ovire. Ni se jim mogoče izogniti in s tem se moramo sprijazniti. Nobena pot ne poteka gladko. Življenja brez ovir in problemov ni. Na primer, spomnite se, kako ste ponosni na dogodke, ki ste jih preživeli v preteklosti (gradnja hiše, uspeh v službi, ljubezen doma in drugo). Je vse potekalo gladko?

Ne. Bile so težave, ki ste jih premagali. Človek kali svoj značaj in moč le v prizadevanju. Zato ne jamrajte pred bodočimi problemi. Glejte na svojo oviro kot na neko točko, ki vas bo približala vašemu cilju. Psihološke ovire so različne. Zelo pogosto so izmišljene (strah, jeza, konfliktnost, nepotrpežljivost in drugo).

Čim hitreje se boste rešili teh ovir, tem jasneje boste videli svoj cilj (sonce) in prej boste zadovoljni.

Nasvet: čim hitreje premagajte navidezne ovire.

Izobražujte se.

Več o projektu ŠOLA ZDRAVJA: TUKAJ

 

 

« Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan