Teden domačih specialitet

06.02.2017
Ko smo v uredništvu izbirali, kaj dobrega naj vam tokrat ponudimo, da boste na tekočem s knjižnimi novostmi in dogodki; da boste izkoristili prednaročila in uživali v navdihih ter priporočilih so se, kot biseri v ogrlici, spontano in ljubeče eden za drugim nanizali sami domači avtorji. 
 
Med njimi se je sicer znašla tudi priljubljena mati pozitivnih afirmacij, Louis Hay, toda, kot verjetno veste, številni med njenimi bralci jo že dolgo kličejo kar Lojzka. Po domače. Pa še res je! Njene knjige imajo tisti udomačeni pridih obveznega čtiva, ki se vedno najde pri roki, ko ga potrebujemo, da ji lahko z veseljem rečemo tudi "domača" avtorica. Knjige Louis Hay so čista in pristna motivacija, ki na naših knjižnih policah, nočnih omaricah in v naših torbah mirno čaka, da po njej posežemo, ko nas dan zapelje v nasprotno smer od želene, ko se oddaljimo od notranjega vira ali smo preprosto le utrujeni. 
 
Osho, priljubljeni oče brez dlake na jeziku, ko gre za urjenje v budnosti pri duhovni rasti, znan po tem, da s svojim učenjem zna brezhibno omlatiti zrnje modrosti iz klasov življenjskih resnic že dolgo, in ravno tako na topel in ljubeč način, osvaja naša srca in glave, da ga s težavo uvrščamo med "tuje" avtorje. Prebiranje njegovih modrosti nas hitro in globoko zaziba v vzdušje, ki diši po domačem.  
 
Zato upravičeno ugotavljamo, da so se kot po nekem naključju na seznamu izpostavljenih knjig za teden, ko se spominjamo našega največjega pesnika, znašli le domači avtorji. Pravijo sicer, da naključij ni, pravijo pa tudi, da ni lepo držati fig v žepu. Razen, če nisi dr. France Prešeren. Zanj ta pregovor ne drži, saj je - kot vemo iz pripovedovanj - v svojih žepih dobesedno držal oziroma nosil fige, da jih je podarjal otrokom. Kaj pa, če bi v prihodnjih dneh tudi vi razveselili svoje otroke s tem, da bi skupaj z njimi grizljali suhe fige, medtem, ko prebirate zanimive knjige? 
 
Tudi mi imamo radi fige, je pa res, da nam jih ni potrebno nositi, stiskati ali držati v žepu. Izrečene obljube vedno izpolnjujemo. In tokrat vam obljubljamo, da so Hamlet, Tatar, Camino, Misli moči, Ranljiva in Preden zaspim naslovi pravih knjižnih poslastic v tednu, ko praznujemo kulturni praznik. Ali si jih boste postregli kot predjed, glavno jed ali sladico v kombinaciji z drugimi knjigami in kulturnimi dogodki je, tako kot vedno, odvisno od vaših želja in odločitev. Mi si srčno želimo, da se v družbi z nami počutite kot med prijatelji na domačem dvorišču in da tudi tokrat prejmete v dar dragocena sporočila, ki so kot zaklad varno spravljena v izBranih knjigah naše založbe.  
 
 

« Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan