OSHO: Knjiga o niču

01.04.2018

KNJIGA O NIČU
v kratkem, v prednaročilu z 10 % popustom
in BREZPLAČNO POŠTNINO.
Spremljajte nas na FB.  

 

»Če bi moral rešiti samo dve knjigi iz celotnega sveta mistike, bi bila ena Sosanova Hsin Hsin Ming,« pravi Osho.
»Obsega srž zena, pot zavedanja in meditacije … samo dušo zena.«

Osho korak za korakom razkriva pomen vsakega Sosanovega stiha. Razumljivo razkriva uganke, kot so razlika med umom in zavestjo, med meditacijo kot prakso in stanjem duha, razkriva pa tudi, kaj dejansko pomeni »zavedanje brez potrebe po izbiranju oziroma odločanju«.

Vsak stih Sosanovega gradiva plemeniti s primeri iz vsakdanjega življenja in njegovih običajnih konfliktov, težav ter dram, ki si jih ustvarjamo sami. Vse to začini z mešanico neomajne iskrenosti ter lahkotnega humorja, ki nas privede do točke, na kateri se težave preprosto razblinijo … običajno najprej v smeh, nato v tišino.

Hsin Hsin Ming, stihi o veri in umu Sosana (kitajsko Sengcan), tretjega kitajskega patriarha zena, velja za prvi kitajski zenovski dokument. Kot takšen je izjemno neposreden v svoji sporočilnosti.

Brez okolišenja razkriva, kaj dejansko pomeni prakticiranje zena, pa tudi, kam želi popeljati tistega, ki prakticira zen: »Če bi radi videli resnico,« se začnejo stihi, ki razkrivajo omenjeno, »se ne postavljajte na nobeno stran – ne bodite niti za niti proti …«

Ugotavljanje, kaj nam je všeč in kaj ne, je bolezen uma.

 

Osho, sodobni mistik, čigar življenje in učenje vplivata na milijone ljudi vseh starosti in poklicev, je britanski Sunday Times razglasil za enega od »1000 ljudi, ki so zaznamovali dvajseto stoletje«.

Njegove mednarodne knjižne uspešnice so na voljo v 58 jezikih po vsem svetu.

»Kot Sokrat je veljal za človeka, ki bo spridil moralo mladine. Kot vsi pravi filozofi je uničil sistem vrednot in prepričanj, ki je porajal samo nesrečnost, ne sreče.« Revija Elle

 

 

« Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan