Predstavitev knjige - Dr. Božidar Veljković: Glasna tišina poželenja

28.11.2017

KJE: Valvasorjeva knjižnica Krško, Cesta krških žrtev 26

KDAJ: Četrtek, 30. november 2017 ob 18. uri

Posavci se bomo prvi srečali z zanimivo knjigo dr. Božidarja Veljkovića iz Brežic. Avtor je sicer bolj znan kot strokovnjak za področji prava in turizma, saj je svojo akademsko pot zaključil kot dekan Fakultete za turizem v Brežicah, vendar so bralci nekaterih revij, kot na primer Ona in Ona plus, v minulih letih lahko prebirali njegove prispevke s področja komuniciranja, zlasti odnosov med spoloma.

"Resnično zadovoljstvo človek najde v sebi šele takrat, ko se uresničuje s svojo drugo polovico. Kakovost človeškega življenja je primarno določena s kakovostjo njegove spolnosti, če to priznamo ali ne," je dr. Veljković zapisal v uvodu knjige, ki je izšla pri
brežiški založbi Primus.

Z avtorjem se bo pogovarjal publicist Silvester Silvo Mavsar

V knjigi Glasna tišina poželenja  najdete razodevanje razlogov, zaradi katerih smo velikokrat premišljevali, se obotavljali ali se bali, namesto da bi se prepustili sebi in uživali.

Spolna komunikacija ali odnosi med žensko in moškim so prvinska in najstarejša oblika eksistence cloveka. Tisti, ki ne komunicira, nima stikov z ljudmi, ne bere in ne posluša glasbe ter v sebi ne najde zadovoljstva – dejansko umira (P. Neruda).

Resnicno zadovoljstvo clovek najde v sebi šele takrat, ko se uresnicuje s svojo drugo polovico. Kakovost cloveškega življenja je primarno dolocena s kakovostjo njegove spolnosti, ce to priznamo ali ne.

Z besedili v tej knjigi boste z nekom, ki vas bo razumel in s katerim lahko delite svoje skrivnosti. Z branjem besedil lahko odtopite hladno tišino, ki prekriva prijetno lepoto vašega poželenja do spolnosti, do življenja. Človek obstaja samo, dokler v njem živita radovednost in upanje.

 

« Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan