Seksualnost v partnerski terapiji iz vidika navezanosti

08.01.2018

Jette Simon, klinična psihologinja, certificirana v čustva usmerjena partnerska terapevtka
(Emotionally Focused Couple Therapist - EFT),
supervizorka in trenerkaUdeleženci dvodnevne izkustvene delavnice, ki jo bo vodila priznana učiteljica, supervizorka in terapevtka v čustva usmerjene EFT partnerske terapije, Jette Simon, se bodo poglobljeno spoznali z novim pogledom na delo s seksualnimi temami v kontekstu partnerske terapije – s pogledom, ki na spolnost v intimnih odnosih (in zaplete v njej) gleda skozi perspektivo (teorije) navezanosti.

Ta pogled razširja dosedanje razumevanje težav v spolnosti v smeri spoznanja, da je varna čustvena povezanost med partnerjema ključen faktor trajno izpolnjujoče spolnosti para.

Fokus delavnice bo poglobljeno pokazati, kako relacijska travma in ne-varnost zgodnje vezi vpliva na poznejše zaplete partnerjev v spolnosti. Kot kažejo raziskave namreč ne-varnost čustvene vezi med partnerjema izrazito zaznamuje tudi (ne)kapaciteto para, da bi si v odnosu na področju spolnosti izgradila trajno varen, igriv, spontan in strasten odnos.

Jette Simon bo poleg v čustva usmerjenega pristopa predstavila tudi spoznanja psihoterapevtke, partnerske in seksualne terapevtke dr. Suzanne Lasenza, ki se v svojem modelu ukvarja s transformacijo seksualne »narative« obeh partnerjev – in sicer v smeri večje povezanosti, živosti in raziskovanja para na področju spolnosti.

Na delavnici bodo terapevti preverili tudi lastne predpostavke in predsodke v zvezi s spolnostjo in to, kako te predpostavke vplivajo na delo s klienti. Pogledali bomo, kako naše predpostavke do neke seksualne teme, vplivajo na našo kapaciteto za empatijo in objektivnost. Ter kako lahko kot terapevt, kadar smo bolj pod vtisom enega kot drugega partnerja, podpiramo obe strani v odnosu.

Biografija

Jette Simon je klinična psihologinja z dolgoletno mednarodno prakso na področju partnerske terapije. Rojena je na Danskem, živi pa med Dansko (kjer je direktorica Centra za v čustva usmerjeno terapijo za pare) in ZDA (kjer je direktorica Inštituta za integrativno partnersko terapijo ter pridružena profesorica na Palo Alta Univerzi). Poročena je z urednikom Psychotherapy Networkerja, kliničnim psihologom Richem Simonom.

Ima več kot 35 let izkušenj pri delu s pari po celem svetu. Je navdihujoča učiteljica-trenerka bodočih partnerskih terapevtov po vsem svetu. Dolga leta je delovala kot Imago partnerska terapevtka, supervizorka in inštruktorica. V zadnjih letih deluje v okviru v čustva usmerjene terapije za pare (EFT), prav tako s pridobljenimi nazivi terapevtka, supervizorka in učiteljica.

Kdor je doživel njene treninge za terapevte v živo – in več generacij slovenskih Imago terapevtov jo je! - lahko potrdi, da je Jette izjemno navdihujoča in talentirana učiteljica, ki pri svojem učiteljskem delu na svojstven način pomaga terapevtom pri poglabljanju empatije za delo s svojimi pari.

Spletna stran Jette Simon:  www.jettesimon.com

Kdaj? - Delavnica bo potekala od petka, 6. aprila 2018 do sobote 7. aprila 2018.

Kje? - Delavnica bo potekala v Ljubljani. Točno lokacijo sporočimo naknadno.

Pogoji za udeležbo

Delavnica je prvenstveno namenjena terapevtom (ali specializantom) različnih terapevtskih modalitet, predvsem partnerskim terapevtom, družinskim terapevtom, psihoterapevtom, ki delajo s pari ali posamezniki, ki se srečujejo s težavami na področju spolnosti. Delavnice se lahko udeležijo tudi drugi strokovnjaki (npr. socialni delavci, psihologi, psihiatri, specialni pedagogi ipd.), ki delajo svetovalno s pari ali posamezniki. Za terapevte, ki delajo po pristopu v čustva usmerjene terapije za pare, se delavnica šteje kot »Masterclass«, torej nadaljevalna delavnica. Udeležba je odprta tudi za partnerje terapevtov, ki se bodo udeležili delavnice.

Prijava:
info@varnabaza.si
031 646 985
031 550 920

Več o organizatorju:
www.varnabaza.si

Cena seminarja:
400 EUR zgodnje prijave (do 15.1.2018), po 15.1.2018 pa velja cena 440 EUR.

Prijava se šteje ob predplačilu v višini 100 €. Preostali del kotizacije je potrebno poravnati najkasneje do 28.2.2018

Podatki za nakazilo: Inštitut VARNA BAZA, Mlinska pot 17, 1231 Ljubljana Črnuče.
Št. TRR: SI56 6100 0001 2107 208.

V primeru premajhnega števila prijaviteljev, si organizator pridržuje pravico do odpovedi seminarja. V tem primeru se prijavnina vrne.

« Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan