Severin Lipovšek: Predavanje: Prehrana z nizkim vnosom ogljikovih hidratov in njen vpliv na bolezni sodobnega časa – velike zmote in laži

12.04.2018

Prehranjevanje z nizkim vnosom ogljikovih hidratov (kot so LCHF, paleo, ketogena, Atkinsova dieta idr.) postaja vse bolj priljubljeno in razširjeno kljub neodobravanju uradne doktrine, medicine in prehranskih lobijev.

Načela nizkohidratnega prehranjevanja so v marsičem povsem v nasprotju s sodobnimi prehranskimi smernicami. Ali imamo dokaze, da je takšno prehranjevanje zdravo? Ali res lahko z omejitvijo ogljikovih hidratov in z velikimi količinami maščob pozdravimo bolezni sodobnega časa, kot so: sladkorna, rak, srčno-žilne bolezni, demenca, Alzheimerjeva in Parkinsonova, presnovni sindrom, debelost?

Na predavanju boste na preprost in razumljiv način spoznali znanstveno podprta dejstva, ključne dejavnike zdravja v povezavi s takšnim načinom prehranjevanja ter velike zmote in laži, ki nam jih prodajajo prehranski lobiji s ciljem zaslužiti čim več denarja.

KDAJ: Četrtek, 12. april 2018 ob 18. uri
KJE: Knjižnica Brežice - Dvorana Savice Zorko

Spremljajte dogodek na FB: TUKAJ

 Ali veste:

- da same kalorije ne igrajo prav nobene pomembne vloge pri uravnavanju telesne teže?
- da na količino maščob v krvi neposredno vplivajo ogljikovi hidrati, NE maščobe? 
- da visok holesterol v krvi nima nikakršne povezave z razvojem srčno-žilnih bolezni?! (In da je uporaba statinov zato ne samo nepotrebna, ampak lahko potencialno zelo nevarna?)
- da z visokomaščobno hrano zelo težko dvignemo holesterol? (In da je glavni faktor tveganja za razvoj srčno-žilnih bolezni razmerje med trigliceridi in HDL – na oba pa neposredno vplivamo z vnosom ogljikovih hidratov?)
- da je presnovna fleksibilnost ključ do optimalnega zdravja?
- da v mišicah ne moremo dobiti raka (in zakaj ne)?
- da so najboljši vir energije za možgane maščobe, ne sladkor?
- da je najbolj optimalno jesti čim manjkrat v dnevu? 
- da smo od ogljikovih hidratov dokazano (lahko) zasvojeni enako kot od alkohola, mamil ali drugih zasvojljivih substanc?

O predavatelju

Severin Lipovšek je magister kinezioloških znanosti in poklicno deluje kot kondicijski trener vrhunskih športnikov, terapevtski maser in svetovalec na področju športne in splošne prehrane. Na tem področju je aktiven 15 let, raziskovalno in praktično, sodeloval je tako z olimpijskim prvakom Primožem Kozmusom in najboljšimi športniki na svetu kot tudi z bolniki, obolelimi za rakom, ljudmi s preveliko telesno težo ipd. Je avtor knjige MOČ PREHRANE V ŠPORTU.

Morebitna vprašanja za predavatelja lahko pošljete tudi vnaprej na info@seffit.si

Predavanje je namenjeno širši javnosti in je brezplačno.

Po predavanju sledi pogostitev, na voljo za nakup po znižani ceni pa bodo tako naše izBrane knjige kot tudi Severinova knjiga MOČ PREHRANE V ŠPORTU.

P.s.: Mogoče bo tudi že posebno prednaročilo svetovne uspešnice MAŠČOBE KOT GORIVO

 

« Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan