Zakon privlačnosti

04.11.2017

ZAKON PRIVLAČNOSTI

izBRANO iz knjige
ZAKON PRIVLAČNOSTI - Abrahamovi nauki
Esther in Jerry Hicks

Abrahami spregovorijo…: IMATE NOTRANJE BITJE

Čeprav vsekakor ste fizično Bitje, ki ga vidite tukaj na tem fizičnem kraju, ste veliko več kot to, kar vidite s svojimi fizičnimi očmi. Ste pravzaprav podaljšek nefizične Izvorne Energije. 

Ta nefizični del vas imenujemo Notranje Bitje.

Malo ljudi pravzaprav razume, da je njihov nefizični del zelo močno in pretežno osredotočen v nefizično, medtem ko se del te perspektive zliva s fizično perspektivo in zdajšnjim fizičnim telesom.

Razumevanje obeh perspektiv in njunega medsebojnega odnosa je osnovnega pomena za resnično razumevanje tega, kar ste, in namena, s kakršnim ste prišli v to fizično telo.

Nekateri temu nefizičnemu delu pravijo »Višji Jaz« ali »Duša«. Ime ni pomembno, izjemno pomembno za vas pa je, da spoznate, da vaše Notranje Bitje obstaja, kajti le ko zavestno razumete odnos med vašim Notranjim Bitjem in vami, ste resnično vodeni.

Obstajajo trije večni Univerzalni zakoni, ki vam jih bomo pomagali jasneje razumeti, da jih boste lahko v fizično izraženem življenju uporabljali premišljeno, učinkovito in z zadovoljstvom.

Zakon privlačnosti je prvi, ki vam ga ponujamo, kajti če ne razumete in neučinkovito uporabljate tega, ne morete uporabljati drugega Zakona,  Znanosti premišljenega ustvarjanja, in tretjega, Umetnosti dopuščanja.

Čemur se v mislih posvečate, to brez izjeme privlačite v svoje življenje. Ko le pomislite na nekaj, kar si želite, prek Zakona privlačnosti ta misel postaja vse večja in močnejša.

Tudi ko mislite na nekaj, česar si ne želite, sprožite Zakon privlačnosti in tudi to postaja vse večje. Torej, večje in močnejše ko postaja, bolj ste gotovi, da boste to tudi dobili.

Ker se ta Zakon odziva na vse vaše misli vsak hip, lahko natančneje rečemo, da sami ustvarjate svojo lastno resničnost.

Vse, kar doživljate, privlačite, ker se Zakon privlačnosti odziva na vaše misli. Bodisi da se spominjate preteklosti, opazujete sedanjost ali si predstavljate prihodnost, z osredotočeno mislijo v sebi sprožite vibracijo in Zakon privlačnosti se isti hip odzove nanjo.

Čemur se v mislih posvečate, to brez izjeme privlačite v svoje življenje. Ko le pomislite na nekaj, kar si želite, prek Zakona privlačnosti ta misel postaja vse večja in močnejša. Tudi ko mislite na nekaj, česar si ne želite, sprožite Zakon privlačnosti in tudi to postaja vse večje. Torej, večje in močnejše ko postaja, bolj ste gotovi, da boste to tudi dobili.

Ko vidite nekaj, kar bi radi doživeli, in si rečete: »Da, to bi rad imel,« s svojo pozornostjo, ki jo namenite temu, to povabite v svoje življenje. Ko vidite nekaj, česar si ne želite, in vzkliknete: »Ne, ne, tega nočem!« s svojo pozornostjo, ki jo namenite temu, tudi to povabite v svoje življenje.

V tem Vesolju, ki temelji na privlačnosti, ni moč izključiti ničesar. Pozornost, ki jo namenite nečemu, to vključi v vašo vibracijo, in če ste nanjo pozorni ali se je zavedate dovolj dolgo, vam bo Zakon privlačnosti to dostavil, kajti nič takšnega ni, kot je: »Ne.«

Da bo bolj razumljivo: ko gledate nekaj in vzklikate: »Ne, tega nočem; pojdi stran!«, to pravzaprav prikličete v svoje življenje, kajti v tem Vesolju, ki temelji na privlačnosti, ni nič takšnega, kot je: »Ne.« Vaša pozornost temu pravi: »Da, pridi k meni, ta stvar, ki si te ne želim!«

Na srečo se v tej fizični resničnosti časa-prostora stvari ne uresničijo v hipu. Obstaja čudovit blažilec časa med tem, ko na nekaj pomislite prvič, in trenutkom, ko se uresniči.

Ta blažilec časa vam daje priložnost, da svojo pozornost vedno bolj preusmerjate k stvarem, ki si jih v življenju resnično želite. In veliko prej, preden se uresniči (pravzaprav, ko misel prvič namenite temu), lahko glede na to, kako se počutite, veste, ali je to nekaj, kar si želite ali ne.

Če temu še naprej namenjate svojo pozornost – naj si bo nekaj, kar si želite, ali nekaj, kar si ne –, se bo zgodilo. 

izBRANO iz knjige
Transurfing realnosti 1. del – Prostor različic
Vadim Zeland

Vsak človek se včasih sreča z negativnimi informacijami ali neželenimi dogodki. Vse to so le provokacije nihal. Človek jih v svojem življenju ne želi in nanje se odziva na dva načina.

Če ga informacija ne prizadene, ji ne posveča veliko pozornosti in jo hitro pozabi. Če pa ga provokativna informacija zadane v živo, ga razdraži ali prestraši, potem se njegova miselna energije ujame v nihalno zanko in človek začne nihati s frekvenco nihala.

Tok dogodkov se začne odvijati po znanem scenariju. Človek se jezi, postane nejevoljen, poln je skrbi, postane ga strah in burno izraža nezadovoljstvo. Z vsemi temi reakcijami aktivno seva energijo na frekvenco destruktivnega nihala. Vendar vsa ta energija ni usmerjena le na nihalo. Nekaj je gre tudi na določene sektorje v prostoru različic.

Parametri miselne energije namreč ustrezajo tistim življenjskim linijam, na katerih je stvari, ki si jih ne želi, v izobilju. Kot se morda še spomnite, je miselna energija posameznika v prostoru različic zelo pomembna.

Če se namreč ta energija fiksira na določeno frekvenco, posameznika prenese na temu ustrezne življenjske linije. V tem primeru je nihalo za privrženca destruktivno zato, ker s pomočjo zanke fiksira frekvenco posameznikove misli.

Recimo, da novice o svetovnih katastrofah in naravnih nesrečah mirno preslišite. Le zakaj bi se vznemirjali s stvarmi, ki se vas ne tičejo?

V takem primeru se katastrofa običajno zgodi nekje drugje. Vi sami ste na življenjski liniji, kjer niste žrtev teh razmer, temveč le opazovalec. Linija, na kateri bi bili žrtev vi, je ostala nekje ob strani. In obratno, če pustite, da vas novice o katastrofah in nesrečah razburijo, o njih premlevate z znanci, jim tožite in tarnate, je povsem mogoče, da se boste kmalu premestili na linijo, kjer boste žrtev postali prav vi.

Izkaže se, da močnejša ko je želja, da bi se nečemu izognili, večja je verjetnost, da vam to ne uspe. Če se aktivno borite z neželenim, je to, kot da bi se na vsak način trudili, da bi prav to postalo del vašega življenja. Pravzaprav vam za premik na neželene življenjske linije ni potrebno storiti nič posebnega.

Dovolj so že negativne misli in nekaj čustev. Recimo, da nočete slabega vremena in mislite na to, kako zelo sovražite dež. Siti ste glasnih sosedov in se z njimi neprestano prerekate ali jih po tihem celo sovražite. Ker se nečesa bojite, vas to silno vznemirja.

Dovolj imate vsakdanje in dolgočasne službe, z užitkom jo kritizirate in ste do nje sovražno nastrojeni. Povsod vas spremlja to, česar aktivno nočete, se pravi, da se tega bojite, to sovražite ali prezirate. Seveda v vašem življenju obstajajo še druge stvari, ki vas prav tako skrbijo, vendar te stvari trenutno ne zaposlujejo vaših misli.

V tem primeru, torej, če se z njimi ne obremenjujete, potem se ne bodo godile. Takoj pa, ko dopustite, da se vas nezaželeno polasti, da vas prevzamejo neprijetni občutki, ki jih nato skrbno negujete, se bo neželeno vsekakor materializiralo v vašem življenju.

Edinstven način, s katerim lahko odstranite neželeno, je, da se osvobodite vpliva nihala, ki vas je zajelo prek miselne energije. Od zdaj naprej se ne pustite več ujeti njegovi provokaciji in ne vključujte se v njegovo igro.

Vpliva se lahko otresete na dva načina: tako da nihalo razblinite ali pa ga pogasite.

KAKO RAZBLINITI NIHALO?

Z nihalom se ne splača bojevati. Kot smo pokazali že prej, če se z njim borimo – mu oddajamo energijo. Prvi in najpomembnejši pogoj za uspeh je, da se odpoveste boju z njim. Drugič: ničesar na svetu nimate pravice obsojati ali spreminjati.

Vse morate sprejemati kot slike na razstavi, najsi so vam všeč ali ne. Lahko da je na razstavi veliko slik, ki vam niso všeč, a vam niti na pamet ne bi padlo, da bi jih odstranili. Ko nihalu priznate obstoj, imate pravico oditi. Ne dopustite mu, da vpliva na vas. Najpomembnejše pa je, da se z njim ne borite, ga ne obsojate, se nanj ne jezite in ne izgubljate glave. Z vsem tem namreč pokažete le to, da sodelujete v njegovi igri. Storiti morate ravno nasprotno. Mirno ga morate sprejeti kot nekaj nujnega in neizbežnega, nato pa oditi.

Če na kakršenkoli način izkazujete nezadovoljstvo, mu s tem oddajate energijo.

 

Oglejte si oddajo ZVEZDANA: Zakon privlačnosti 1. del: TUKAJ

Zvezdanina gostja je Ana Bučević,
ki je prepričana, da najtežje preizkušnje v naših življenjih lahko postanejo naša zgodba o uspehu.

Ana Bučević je bila nekoč nesrečna mama samohranilka, ki je v trenutkih največjega življenjskega obupa s pomočjo knjig za samopomoč odkrila »zakon privlačnosti« in se podala na pot neverjetne osebnostne transformacije.

Danes je Ana uspešna motivacijska govornica, avtorica knjižnih uspešnic in navdihujočih posnetkov,
ki si jih je ogledalo že več kot 50 milijonov ljudi!
Ana Bučević v oddaji razkriva svoja spoznanja o ljubezni, zdravju in obilju.

Vir: RTVSLO

 

« Nazaj
Bodite obveščeni / Bodite na tekočem
Prijavite se na enovice in bodite obveščeni o vseh pomembnih novostih in dogodkih
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan