Yemaya (Knjiga in CD)

Yemaya (Knjiga in CD) Glasbeno popotovanje v Latinsko Ameriko

Na zalogi

REDNA CENA
16,50 €
SPLETNA CENA
5,99 €
ALI
Yemaya je knjiga, ki je mnogo  več kot glasbeno potovanje v Latinsko Ameriko. Otroci se bodo spoznali z značilnostmi Latinske Amerike, njenimi državami, kulturami, praznovanji in prireditvami, prehrano, naravnimi značilnostmi.

 

AvtorZaf Zapha & Laura Guéry
Založba Okaši
Opis

Podrobnosti

Knjigo povezujejo opisi značilnih latinsko ameriških  instrumentov in tipične latinsko ameriške pesmice v originalnem jeziku in prevodu. Pesmi so uglasbene na priloženem CD-ju.

Vsi vemo, da ima glasba moč, da nas nagovori tudi, če ne razumemo njenega besedila. Že sami njeni zvoki nas lahko razveselijo ali razžalostijo, nas sproščajo   ali vzpodbujajo, pomirjajo  ali celo uspavajo.

Z glasbo lahko starši in vzgojitelji vzpodbujamo otrokov čustveni, razumski in socialni razvoj, saj je znanstveno dokazano, da glasba pomaga razvijati in oblikovati otrokovo domišljijo, ustvarjalnost in učenje novih spretnosti.

Nekaj tako preprostega kot so pesem, zvok in različni ritmi na preprostih tolkalih lahko pripomorejo, da je naša vzgoja otrok bolj zanimiva, bolj učinkovita,  predvsem pa topla in prisrčna. 

Ljudje smo zelo dojemljivi za glasbo. Ko je otrok komaj tri mesece v materinem telesu, že lahko sliši, zato ni vseeno, kakšno glasbo posluša nosečnica, bodoča mamica. Glasba naj bi bila kvalitetna, neagresivna, v ritmu našega zmernega, normalnega srčnega utripa. Toda ali nas ne obkroža največkrat drugačna glasba ? Otroci še  že v vrtcu srečuje s komercialno glasbo, popevkami in tudi sicer sestavlja večino glasbenih programov v medijih žal le zabavna glasba, ki ni vedno kvalitetna. 

Vsi starši želimo našim otrokom le najboljše. Poleg materialnih stvari, ki so nujne za telesni razvoj, pa vemo, da potrebuje otrok tudi čustveno hrano za svoj zdrav duševni razvoj.

Predvsem v dobi odraščanja je za otroka zelo pomembno, kakšni zvoki ga obkrožajo, zato ni vseeno, kakšno glasbo posluša.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

EAN koda 9789616785228
ISBN 978-961-67852-2-8
Nova knjiga Ne
FlipBook razmerje (npr. 1:1.2) Ne
Omejitev plačila Ne
Avtor Zaf Zapha & Laura Guéry
Založba Okaši
Zbirka Ne
Podnaslov Glasbeno popotovanje v Latinsko Ameriko
Teža 347
Leto izdaje 2010
Št. strani 48
Vezava Trda
Izdelki avtorja Zaf Zapha & Laura Guéry
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan