Cook Eat Slovenia The Cookbook

Avtor: Špela Vodovc
Št. strani: 215
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,25 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

"Cook Eat Slovenia je več kot le kuharska knjiga. Predstavlja kulinarično tradicijo naroda in zapuščino moje družine."

Avtorica knjige Cook Eat Slovenia je Špela Vodovc
, ki je znana po prirejanju tečajev za tuje popotnike, ki se tako srečajo s tradicionalno slovensko kuhinjo in slovenskimi recepti.

Na zalogi
predvideni rok dobave 1 - 3 delovne dni
Avtor: Špela Vodovc
Št. strani: 215
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,25 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

EAN
9789619479001
24,99 €
Avtor: Špela Vodovc
Št. strani: 215
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,25 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Kuharska knjiga Cook Eat Slovenia je osvojila dve nagradi na enem najprestižnejših svetovnih tekmovanj za kuharske knjige, znanem kot »nagrade Oskar« za gastronomsko literaturo.


Gre za knjigo s tradicionalnimi slovenskimi recepti, ki jo je napisala Špela Vodovc in je izdana v angleškem jeziku. V knjigi so zbrani recepti, ki so v njeni družini prehajali iz generacije v generacijo. Poleg družinske zapuščine gre tudi za poklon tradicionalni slovenski kulinariki. Njene sanje so bile, da v svet ponese tradicionalne slovenske recepte in pomaga svetu pri odkrivanju slovenske kulture preko hrane.


Knjiga je bila izdana konec leta 2019 in avtorica jo je prijavila na največji knjižno-kulinarični dogodek na svetu- Gourmand World Cookbook Awards. V finalni izbor je bila izbrana kar v treh kategorijah in sicer za prevod, samozaložbo in kulinarični turizem (države in regije). Kar je pomenilo, da je v teh kategorijah tudi zmagovalka za Slovenijo.


Razglasitev zmagovalcev je bila predvidena v začetku junija na največjem sejmu kuharskih knjig na svetu, v Parizu, vendar je zaradi trenutnih razmer dogodek prestavljen. Organizatorji so tako prvič od leta 1995, ko podeljujejo gastronomske »Oskarje«, zmagovalce objavili pred osrednjo podelitvijo. Med več tisoč prijavljenimi knjigami iz 225 držav in regij se je njena prva knjiga z naslovom Cook Eat Slovenia uvrstila med TOP 3 na svetu. V kategoriji kulinarični turizem (države in regije) je zasedla 2. mesto ter 3. mesto v kategoriji samozaložba.


Knjiga bo zagotovo prinesla k večji razpoznavnosti tradicionalnih slovenskih jedi po svetu in s tem spodbudila popotnike, da obiščejo Slovenijo.


Cookbook Cook Eat Slovenia receives two awards at the Gourmand World Cookbook Awards 2020 Cook Eat Slovenia has won two awards at one of the worlds most prestigious cookbook competitions known as the Oscars of gastronomic literature.


This book on traditional Slovenian recipes was written by Špela Vodovc and published in English. The selection of recipes presented in the book has been used in her family for many generations and honors her family heritage and traditional Slovenian cuisine. Her dream was to help the world discover Slovenian foods. The dream of sharing these recipes with the world and allowing people to explore Slovenian culture through food was the driving force behind the project.


The book was published at the end of 2019, following a successful campaign on Kickstarter. The author then entered the world’s biggest cookbook event, the Gourmand World Cookbook Awards, and made the finals in three categories: best cookbook in translation, best self-published cookbook and best cookbook focused on food tourism (countries and regions), which made it the winner for Slovenia in all three categories.


The award announcement ceremony was meant to take place in early June in Paris at the world cookbook fair but was rescheduled due to current circumstances. For the first time since 1995, when the culinary Oscars first took place, the organizers announced the winners prior to the main ceremony. Out of books from 225 countries and regions, Špela Vodovc’s debut, titled Cook Eat Slovenia, ranked among the top three in the world, with 2 nd place in the category of “food tourism (countries and regions)” and 3 rd place in the category of “self-published.”


The book will lead to wider recognition of traditional Slovenian dishes around the world and entice travelers to visit Slovenia.

Prikaži celoten opis
Več informacij
Založba Samozaložniki
Avtor Špela Vodovc
EAN 9789619479001
Leto izdaje 2019
Št. strani 215
Širina 195
Višina 250
Globina 15
Vezava Mehka
Napišite vaše lastno mnenje
Ocenjujete:Cook Eat Slovenia The Cookbook
Vaša ocena
© 2021 Založba Primus d.o.o. Vse pravice pridržane.