Gastronomija Osrednje Slovenije in Ljubljane
Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,95 € EUR za Vaš naslednji nakup.
Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.
V pričujoči knjigi je predstavljena gastronomija Osrednje Slovenije in Ljubljane z naslednjimi od 24 gastronomskih regij: Ljubljana in Osrednja Slovenija, Dolenjska in Kočevska, Bela krajina in Zasavje.
Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,95 € EUR za Vaš naslednji nakup.
Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.
Brezplačna dostava!
Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,95 € EUR za Vaš naslednji nakup.
Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.
Cilj projekta je priprava zbirke knjig, v katerih so zbrane zgodbe in recepti vseh jedi, ki sestavljajo piramido Strategije gastronomije Slovenije.
Opis štirih gastronomskih regij Slovenije predstavlja zakladnico prehranske dediščine naše dežele, ki s sodobno nadgradnjo lokalnih in regionalnih posebnosti zaokroža razpoznavnost slovenske kulinarike.
V štirih knjigah je opisanih 24 gastronomskih regij Slovenije, dopolnjenih s 430 strokovno izbranimi živili, jedmi in pijačami, ki predstavljajo podobo Slovenije.
Jedi in pijače so upodobljene na barvnih fotografijah. Vsaka od 24 regij pa je uvedena z izbrano barvno reprodukcijo umetniškega dela slovenskih ustvarjalcev likovne umetnosti.
Pokrajinske upodobitve odražajo značilnosti regij in tako s prestižno likovno podobo uvajajo posamezna poglavja. Umetniška dela hranijo umetnostne galerije v Sloveniji, ki so na ta način udeležene pri tem projektu.
Založba | Hart |
---|---|
Avtor | Janez Bogataj |
EAN | 9789616882781 |
Leto izdaje | 2021 |
Št. strani | 223 |
Širina | 213 |
Višina | 275 |
Globina | 15 |
Vezava | Trda |