Konopljina kuharica s Feliksove domačije

10 presnih in 10 kuhanih jedi s semeni industrijske konoplje
Avtor: Štefani Lesnik in Lucija Zlodej
Št. strani: 59
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,60 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Olje in semena konoplje zadnja leta pridobivajo vse več zagovornikov, Štefani Lesnik in Lucija Zlodej nam ponudita nekaj načinov uporabe te nadvse zanimive in koristne rastline. 

 

Ni na zalogi
Razprodano
10 presnih in 10 kuhanih jedi s semeni industrijske konoplje
Avtor: Štefani Lesnik in Lucija Zlodej
Št. strani: 59
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,60 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

EAN
9789616861212
11,90 €
10 presnih in 10 kuhanih jedi s semeni industrijske konoplje
Avtor: Štefani Lesnik in Lucija Zlodej
Št. strani: 59
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,60 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

V zadnjih nekaj letih gre za ponovno odkrivanja široke uporabnosti konoplje.  Znanost je ugotovila, da konopljino olje vsebuje zelo pomembno gama-linolensko kislino. Konoplja pa je tako rekoč edinstven vir te nenasičene, človeku še kako potrebne maščobne kisline. Njeno seme vsebuje vseh osem esencialnih aminokislin, ki jih naš organizem ne ustvarja, vendar so zanj neobhodno potrebne.

Poleg beljakovin so najpomembnejše sestavine konopljinega olja večkrat nenasičena maščobna kislina – linolna kislina (50 do 70 % vseh maščobnih kislin), alfa-linolenska kislina (15 do 25 %) in redko prisotna gama-linolenska kislina (2 do 4 %). Maksimalno razmerje 3 : 1 med maščobno kislino omega-3 in omega-6 uvršča konopljino olje med dragocena naravna olja. Kot edino rastlinsko olje pa konopljino olje vsebuje še maščobno kislino omega-9.

Konopljino seme je nepogrešljiva hrana. Vsebuje:

  • od 28 do 35 % maščobe,
  • 30 do 35 % ogljikovih hidratov,
  • 20 do 24 % proteinov,
  • 35 % balastnih snovi (neoluščeno seme) in
  • v primerjavi z drugimi živili visoko vsebnost vitamina B (predvsem B1, B2 in B3 ali niacina), vitamin E, kalcij, magnezij, kalij in železo.

Ne vsebuje pa holesterina in glutena in je zato lahko prebavljivo.

Ta knjiga vam omogoča, da brez posebnega truda uvrstite konopljo v vsaj en obrok.

Prikaži celoten opis
Več informacij
Podnaslov 10 presnih in 10 kuhanih jedi s semeni industrijske konoplje
Založba Ara
Avtor Štefani Lesnik in Lucija Zlodej
EAN 9789616861212
Št. strani 59
Širina 125
Višina 195
Globina 5
Vezava Mehka
Napišite vaše lastno mnenje
Ocenjujete:Konopljina kuharica s Feliksove domačije
Vaša ocena
© 2021 Založba Primus d.o.o. Vse pravice pridržane.