Matejina veganska kuhinja 2

Št. strani: 161
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,50 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

»Izkoristite izziv in poskusite kuhati malo drugače, z bolj zdravimi sestavinami,« pravi avtorica te knjige, ki je svoje dolgoletne izkušnje že drugič prelila v uporabno in lepo oblikovano kuharico.

Na zalogi
predvideni rok dobave 1 - 3 delovne dni
Št. strani: 161
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,50 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

EAN
9789612690021
Akcijska cena 29,90 € Redna cena 46,00 €
Št. strani: 161
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,50 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Drugi del zelo uspešne knjige obsega 208 novih receptov na 160 straneh s spremljajočimi fotografijami. V uvodu so podrobno opisane sestavine (žitarice, stročnice, zgoščevalci, moka....). V 14 –ih poglavjih so recepti za juhe, enolončnice, vloženo sadje, marmelade, sladice, rižote, testenine, raznovrstno zelenjavo, stročnice in še kaj bi se našlo. Na koncu je še opis hrane in kako deluje na naše telo.


Predstavljeni priročnik je pri nas prvi in edini, ki temeljito predstavi vegansko prehrano. Poudarek je seveda na receptih, vendar kuharica daje bralcu na voljo tudi celostni pregled veganske filozofije. Izdaten del knjige je namenjen izboru sestavin, razlagam prednosti in slabosti posameznih jedi, dodatkov, kuharskih pripomočkov in načel. Na primer, zakaj je plinski štedilnik primernejši od električnega in zakaj mikrovalovi ubijejo hrano.


Nepogrešljiv je tudi seznam veganskih sestavin, ki so nam večinoma neznane, in trgovin, kjer jih lahko kupimo. Veganska prehrana je stroga oblika vegetarijanstva. Ne zavrača zgolj mesa, ampak vsa živila živalskega izvora, torej tudi mleko, jajca in ribe. Prav tako odsvetuje razhudnike (paradižnik, papriko, jajčevce, krompir), beli sladkor in belo moko. Zelo pomembno je še, da so sestavine naravno pridelane, torej brez umetnih gnojil, sredstev za zatiranje zajedavcev idr.


Mateja Tea Dereani preučuje veganstvo dvanajst let, desetletje pa že poklicno pripravlja hrano po njegovih načelih. Po njenem mnenju ne drži, da vegani nimajo česa jesti, saj je izbor jedi veliko pestrejši kot v sodobni zahodni kuhinji. O tem priča skoraj sto petdeset receptov v enajstih skupinah, od preprostih juh in žitnih jedi do specialitet, kot so lešnikova sarma, suši s hrenom, ohrovtovi kaneloni, praznični kruh in ne nazadnje sladice od tort do sladoleda.

Prikaži celoten opis
Več informacij
Založba Dereani
Avtor Mateja Tea Dereani
EAN 9789612690021
Leto izdaje 2008
Št. strani 161
Širina 212
Višina 269
Globina 15
Vezava Mehka
Napišite vaše lastno mnenje
Ocenjujete:Matejina veganska kuhinja 2
Vaša ocena
© 2021 Založba Primus d.o.o. Vse pravice pridržane.