Montignacova GI dieta

Jem in hujšam, 100 receptov v teoriji in praksi
Avtor: Michel Montignac
Št. strani: 292
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,15 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Michel Montignac s svojo dieto uči, da hujšati ne pomeni jesti manj, ampak jesti bolje in izbirati tista živila, ki imajo ugodne presnovne učinke.

Na zalogi
predvideni rok dobave 1 - 3 delovne dni
Jem in hujšam, 100 receptov v teoriji in praksi
Avtor: Michel Montignac
Št. strani: 292
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,15 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

EAN
9789619304556
Akcijska cena 3,00 € Redna cena 24,95 €
Jem in hujšam, 100 receptov v teoriji in praksi
Avtor: Michel Montignac
Št. strani: 292
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,15 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Pred več kot dvajsetimi leti je Michel Montignac razvil novo filozofijo zdravega prehranjevanja s trditvijo, da za svoje zdravje lahko največ naredimo sami, če izbiramo prava živila.

Če uspemo spremeniti slabe prehranjevalne navade, ne bomo le shujšali, ampak lahko celo preprečimo nastanek sladkorne in srčne bolezni.


Z Montignacovo metodo je dokazal, da energijska vrednost živil ne igra odločilne vloge pri pridobivanju telesne teže.

Bolj kot število kalorij v živilu je potrebno upoštevati sámo kakovost živil. Dolga leta so strokovnjaki za prehrano trdili, da lahko shujšamo le, če jemo manj, štejemo kalorije in se izogibamo maščobam.

Po štirih desetletjih takega razmišljanja je potrebno priznati, da so »brezmaščobne« diete zgrešene.


Čeprav smo v tem času uživali živila z nižjo energijsko vrednostjo, je stopnja debelosti v družbi zrasla za 400%.

Mnenjski voditelji so nato za glavnega krivca razglasili ogljikove hidrate.

Iz ene skrajnosti so prešli v drugo in zapovedali diete z malo ogljikovimi hidrati.

Toda poleg kratkotrajne izgube telesne teže so ljudi začele pestiti bolezni srca in ožilja, saj so uživali preveč maščob.

Hujšati torej ne pomeni jesti manj, ampak jesti bolje in izbirati tista živila, ki imajo ugodne presnovne učinke.

To pomeni, da z izbiranjem »dobrih ogljikovih hidratov« in »dobrih« maščob spodbujamo organizem, da energijo, ki se nahaja v obroku, porabi, namesto da jo kopiči v telesu.


MICHEL MONTIGNAC je po vsem svetu zaslovel s knjigami o pravilni prehrani in zdravem načinu hujšanja.

Z Montignacovo metodo, ki jo je razvil v knjigi Jem, torej hujšam, se je uprl drastičnemu poslabšanju prehranskih navad v razvitem svetu, hkrati pa tudi zablodam klasične dietetike, kamor sodijo predvsem nizkokalorične shujševalne diete. Montignac, ki je po naravi epikurejec in po nagnenju gurman, trdi, da so pravi izbor surovin, tradicionalni, a posodobljeni način priprave jedi ter obred skupnega obroka najboljša obramba pred preveliko telesno težo in najpogostejšimi boleznimi sodobne civilizacije.

Prikaži celoten opis
Več informacij
Podnaslov Jem in hujšam, 100 receptov v teoriji in praksi
Založba Filargo Publishing
Avtor Michel Montignac
EAN 9789619304556
Leto izdaje 2011
Št. strani 292
Širina 165
Višina 209
Globina 16
Vezava Mehka
Napišite vaše lastno mnenje
Ocenjujete:Montignacova GI dieta
Vaša ocena
© 2021 Založba Primus d.o.o. Vse pravice pridržane.