Resnice in laži o hrani - dopolnjena izdaja

Z izvorno prehrano do boljšega zdravja in primerne telesne teže
Avtor: Anita Šupe
Št. strani: 288
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,00 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Med najnovejšimi znanstvenimi spoznanji o zdravi hrani in tistim, kar vedo v zdravniških ordinacijah, je velikanski prepad.

Ni na zalogi
Razprodano
Z izvorno prehrano do boljšega zdravja in primerne telesne teže
Avtor: Anita Šupe
Št. strani: 288
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,00 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

EAN
9789616861830
19,90 €
Z izvorno prehrano do boljšega zdravja in primerne telesne teže
Avtor: Anita Šupe
Št. strani: 288
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,00 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Neznanje zdravnikov je veliko. Zdravniki bi morali spremljati strokovno literaturo ter osebna mišljenja in spoznanja uporabljati pri svojem delu, ne pa se naslanjati na pripovedi farmacevtov. S pravim znanjem naj bi skrbeli za naše zdravje; nova spoznanja o zdravi hrani so povsem nasprotna uradno veljavnim. O tem piše ta knjiga in opozarja:

• Znanstveni dokazi o škodljivosti maščobe in holesterola ne obstajajo.

• Nasičene maščobe v hrani živalskega izvora ne povzročajo niti srčnih bolezni niti drugih kroničnih civilizacijskih bolezni.

• Debelost ni odvisna niti od čezmernega uživanja hrane niti od pomanjkanja telesne aktivnosti, ampak od neravnovesja v hormonskem uravnavanju maščobnega tkiva in presnove maščobe.

• Inzulin je primarni regulator nabiranja maščobe; ogljikovi hidrati, ki spodbujajo izločanje inzulina, pa so neposredni povzročitelj debelosti.

• Bolezni srca in ožilja niso povezane z vnosom nasičenih maščob s hrano. Pravi vzrok bolezni srca in ožilja so kronična vnetja v arterijah, ki nastajajo zaradi nezdrave prehrane, v kateri prevladujejo sladkor, moka in industrijske maščobe.

• Kolikor več zaužijemo industrijsko predelane hrane, ki sestoji iz sladkorja, škroba, pšeničnega glutena, hidrogeniranih maščob, glukozno-fruktoznega sirupa in kemičnih dodatkov, toliko bolj spodbujamo nastajanje vnetij in presnovnega kaosa, kar privede do kroničnih vnetnih bolezni, hormonskih in presnovnih motenj, neprenašanja, alergij in avtoimunskih bolezni.

• Poznamo samo en način odvračanja širitve sodobnih kroničnih bolezni, in to je vrnitev k prehrani v njeni izvorni obliki.

Prikaži celoten opis
Več informacij
Podnaslov Z izvorno prehrano do boljšega zdravja in primerne telesne teže
Založba Ara
Avtor Anita Šupe
EAN 9789616861830
Leto izdaje 2018
Št. strani 288
Širina 125
Višina 195
Globina 23
Vezava Mehka
Napišite vaše lastno mnenje
Ocenjujete:Resnice in laži o hrani - dopolnjena izdaja
Vaša ocena
© 2021 Založba Primus d.o.o. Vse pravice pridržane.