Samomor s sladkorjem

Zakaj nas sladkosnednost ubija
Avtor: dr. Nancy Appleton
Št. strani: 214
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,15 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Avtorja predstavita svojo izkušnjo s samomorilskim belim prahom - sladkorjem, ki je vseprisoten in nadvse privlačen. Odkrili boste vse o odvisnosti od sladkorja in kako se je rešiti.

Na zalogi
predvideni rok dobave 1 - 3 delovne dni
Zakaj nas sladkosnednost ubija
Avtor: dr. Nancy Appleton
Št. strani: 214
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,15 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

EAN
9789619304563
Akcijska cena 3,00 € Redna cena 14,95 €
Zakaj nas sladkosnednost ubija
Avtor: dr. Nancy Appleton
Št. strani: 214
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,15 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Gre za nevaren, bel prah, ki povzroča odvisnost in je zelo razširjen po vsej državi. Ni nezakonit. Pravzaprav ga najdemo na ali poleg otroških igrišč, šol, delovnih mest, domov in dopustniških krajih. Dejansko ga zasledimo v skoraj vsej hrani in vseh napitkih, in ko smo enkrat zasvojeni z njim, odvisnosti ne moremo zlahka premagati.

Ta škodljivi beli prah je sladkor.


Nekoč smo ga krivili le za zobno gnilobo in pridobivanje telesne teže, danes pa ga povezujemo z vrsto bolezni kot so rak, epilepsija, demenca, hipoglikemija, debelost in še marsikatera druga. V tej knjigi, nam izvedenka za odvisnost od sladkorja dr. Nancy Appleton in pisatelj G. N. Jacobs ne bosta razkrila le tega, kako ogromne količine sladkorja v resnici uživamo, temveč nam bosta predočila povezavo med našo trenutno krizo v zdravstvu in sladkosnednostjo.


Samomor s sladkorjem se začne z zgodbo o bitki dr. Appletonove z njeno lastno odvisnostjo od sladkorja.

Nato pisatelja raziščeta vse zastrašujoče (in javnosti manj znane) stvari, ki so posledica pretiranega uživanja sladkorja – od večje dovzetnosti za razvoj bolezni do neuravnovešene telesne kemije.

Spregovorita tudi o različnih znanstvenih metodah merjenja vpliva sladkorja na glukozo v krvi in pojasnita, zakaj se pri izbiri živil ne smemo zanašati le na omenjene statistike.

Pisatelja predstavljata pretresljive informacije o količini sladkorja, ki ga zasledimo v mnogih priljubljenih živilih in napitkih, ter poglobljena pojasnila o boleznih, ki jih danes povezujemo s pretiranim uživanjem sladkorja. Dr. Appletonova na koncu ponudi preprost načrt in recepte, kako izločiti sladkor iz svojega vsakdanjega življenja.

Kot otroci smo bili uročeni z oglasi, ki so nas navadili na sladka živila. Je sploh čudno, da le maloštevilni odrasli uspemo videti temno plat sladkorja?

Samomor s sladkorjem osvetljuje to odvisnost in nam pomaga narediti prvi korak na poti do zdravja.

 

Prikaži celoten opis
Več informacij
Podnaslov Zakaj nas sladkosnednost ubija
Založba Filargo Publishing
Avtor dr. Nancy Appleton
EAN 9789619304563
Leto izdaje 2011
Št. strani 214
Širina 125
Višina 200
Globina 15
Vezava Mehka
Napišite vaše lastno mnenje
Ocenjujete:Samomor s sladkorjem
Vaša ocena
  1. Predstavitev knjige Znebite se sladkorja Predstavitev knjige Znebite se sladkorja Dr. Daryl Gioffre je priznan funkcionalni nutricionist, certificirani kiropraktik, predvsem pa strokovnjak za dolgoživost ter specialist za alkalno prehrano. Osredotoča se na glavne vzroke vnetij v telesu, kronične bolečine ter dolgoročne zdravstvene spremembe, ki temeljijo na izbiri hrane, ki jo vsakodnevno zaužijemo.
  2. Kako močno ste zasvojeni s sladkorjem? Kako močno ste zasvojeni s sladkorjem? Vsi vemo, da je sladkor škodljiv. Vemo, da povzroča zobno gnilobo in nalaganje trebušne maščobe. Toda kljub temu ga uživamo ves dan in vsak dan, pa naj bo v oblikah, ob katerih pomislimo na sladkor – na primer v sladoledu, sladkarijah in pecivu – ali pa v bolj prikritih oblikah – v sadnih jogurtih, vodah z okusom in različnih omakah. Zakaj se ne moremo odpovedati nečemu, za kar vemo, da nam škoduje?
© 2021 Založba Primus d.o.o. Vse pravice pridržane.