Umetnost krašenja kruha 1. del

Šabloniranje, slikanje, posipi, zarezovanje, lepotičenje, kombiniranje vseh tehnik
Št. strani: 203
Vezava: Trda

Ob nakupu tega izdelka prejmete 2,20 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Olepšajte svoje drožasto ali kvašeno testo in kruh! V knjigi boste našli postopke krašnja kruha, načine zavijanja kruha in 30 motivov za zarezovanje štruce in 36 motivov za zarezovanje hlebca.

Ni na zalogi
Razprodano
Šabloniranje, slikanje, posipi, zarezovanje, lepotičenje, kombiniranje vseh tehnik
Št. strani: 203
Vezava: Trda

Ob nakupu tega izdelka prejmete 2,20 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

EAN
9789619491133
44,00 €

Brezplačna dostava!

Šabloniranje, slikanje, posipi, zarezovanje, lepotičenje, kombiniranje vseh tehnik
Št. strani: 203
Vezava: Trda

Ob nakupu tega izdelka prejmete 2,20 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Kaj boste našli v knjigi?

  • 20 postopkov krašenja kruha v besedi in sliki, razvrščenih po težavnosti.
  • 5 načinov zavijanja kruha, primernih za različne tehnike krašenja.
  • Več kot 220 vrhunskih fotografij fotografa Nika Jarha in stilistke Barbare Remec.
  • Estetsko in lahkotno oblikovane strani mednarodno nagrajene oblikovalke Petje Montanez.
  • Oblikovanje hlebca in štruce ter 2 osnovna recepta (z drožmi ali kvasom).
  • 9+ let izkušenj ogromno trikov in nasvetov iz več kot 9-letne prakse krašenja kruha.
  • Nasveti za peko in hlajenje kruha.
  • 30 motivov za zarezovanje štruce.
  • Več navdiha kjer s tabo delim še druge Instagram račune, ki si sledimo že več let.
  • Skrb za vzhajalno košarico in kaj uporabiti, če je še nimaš.
  • 36 motivov za zarezovanje hlebca.
  • 25 videoposnetkov krašenja in zavijanja kruha.

Avtorica o knjigi: 

Ljubezen do peke kruha in ljubezen do sočloveka sta me pripeljali do tega čudovitega poslanstva drožomanije, ki se zavzema za to, da bi vsaka slovenska kuhinja imela možnost jesti boljši kruh. Boljši? Bolj kakovosten, bolj zdrav, bolj prebavljiv, bolj … Hrustljav z zunanje strani in mehak navznoter.

Po prvi knjigi Drožomanija, ki je zaslužna za to dobro manijo – drožomanijo in jo je odneslo na knjižne police ne samo v Sloveniji, pač pa tudi po svetu, je sledilo logično nadaljevanje v bolj sladki in slani izvedbi. Tako je nastala moja druga knjiga Slana in sladka drožmanija, ki drožpekom predstavlja še večje izzive in jim sproža še večje užitke (pri peki in okušanju).

Skupno število prodanih knjig po vsem svetu znaša več kot 35.000 izvodov. Knjige so prevedene v pet jezikov – angleščino, nemščino, hrvaščino, nizozemščino in francoščino. Knjiga Drožmanija je svetovna uspešnica in nosi naziv najboljše knjige o kruhu na svetu po izboru Gourmand International World Cookbook Awards. Letos je bila tudi moja druga knjiga nagrajena s to nagrado.

Tretja knjiga Umetnost krašenja kruha je nastajala dolgih pet let, v moji glavi se je ustvarjala posebej premišljeno in poglobljeno. Zamisel zanjo sem dobila že takoj po izdani 1. knjigi Drožomanija leta 2017. V ospredje ponovno postavlja kruh, peko kruha pa povzdigne na povsem novo raven.

Če sta prvi dve knjigi dali vsebino, tretja knjiga daje obliko. Knjiga Umetnost krašenja kruha je predvsem estetska in peki kruha dodaja umetniško dimenzijo. Kruh ni le okusen in zdrav, je tudi lepega videza in postane čudovito darilo najdražjim.

Pisati sem jo začela decembra 2019, intenzivno pa sem se z njo ukvarjala od januarja 2021.

Knjiga ima 224 strani in je večjega formata (23 cm x 30 cm). Predstavlja 5 tehnik krašenja kruha in ker je vrstni red krašenja kruha pomemben, je dodano poglavje z navodili, kako tehnike kombinirati.

Tehnike so razvrščene po težavnosti in povzemajo šabloniranje, slikanje na testo, uporabo različnih posipov, zarezovanje in lepotičenje. Pri vsaki tehniki je zapisano tudi, kateri pripomočki so potrebni in za katero vrsto testa je določena tehnika najprimernejša.

Pika na i je predstavitev tehnik zavijanja kruha, saj vsi pravi drožomani radi podarijo svojo umetnino. Opisanih je pet tehnik in prav vse izhajajo iz preprostega, a dekorativnega vzgiba.

Opremljena je z več kot 220 čudovitimi fotografijami, ki so nastale izpod rok fotografa Nika Jarha in stilistke Barbare Remec. Oblikovna zasnova je stvaritev umetniške direktorice Petje Montanez. Govorimo o 20 različnih postopkih krašenja in treh postopkih oblikovanja testa v besedi in sliki.

Posebna vrednost knjige je v praktičnem razvijanju umetniške žilice, zato so tehnike krašenja in zavijanja kruha opremljene s QR-kodo. QR-koda omogoča dostop do videoposnetka s prikazom postopka, potrebna je le še prijava prek elektronske pošte.

Knjiga je polna nasvetov in trikov za posamezno tehniko, ki so rezultat moje skoraj 10-letne prakse krašenja kruha.

Kot vse knjige do zdaj, nosi tudi moja tretja knjiga dobrodelno noto. Del od vsake prodane knjige tokrat namenjam Lunini vili. Lunina vila je neprofitna organizacija, ki nudi psihosocialno in psihoterapevtsko pomoč otrokom in mladostnikom.

Poslanstvo organizacije Lunina vila je zdravljenje in preprečevanje travm pri otrocih. Sledi prepričanju, da lahko z nudenjem varnega, sočutnega in prijaznega okolja otrokom, ki so doživeli travmo, omogoči, da zrastejo v zdrave in srečne odrasle osebe.

Knjiga je svetla in zračna, primerna je za vse ljubitelje umetnosti. Uporabna je tako za tiste, ki pečejo kruh z industrijskim kvasom ali drožmi. Tudi za nekoga, ki še ne peče – prepričana sem, da ga bo po branju te knjige preprosto zagrabila želja, da se loti peke.

S to knjigo med ljubitelje pekovskega ustvarjanja še posebej skrbno delim svojo ljubezen in zaupanje, da bodo poslej slovenski kruhki še lepši in bodo še bolj opozarjali na svojo pomembno vlogo v naši prehrani.

Moje prepričanje skozi pripravljanje knjige je bilo in je še vedno, da si tudi tako osnovno živilo, kot je kruh, zasluži čudovito okrašeno obliko, ki pritegne poglede in sproži navdušenje in odobravanje naših najbližjih, morebitnih obdarovancev in drugih.

Vedno trdim, da je kruh najlepše darilo, ki ga lahko podariš. Zakaj torej ne bi letos svojih umetniških spretnosti namesto na tortah, slaščicah in piškotih za praznike uporabili na kruhu, ga okrasili in lepo zavili? Seveda pa je tudi ta čudovita knjiga odlična izbira za obdarovanje.

 

Naj droži in se krasi,

Anita Šumer


Kuharska knjiga Umetnost krašenja kruha je bila nagrajena tudi s prestižno nagrado: https://odprtakuhinja.delo.si/brbotanje/in-tako-je-slovenka-anita-sumer-napisala-najboljso-kuharsko-knjigo-na-svetu/

Prikaži celoten opis
Več informacij
Podnaslov Šabloniranje, slikanje, posipi, zarezovanje, lepotičenje, kombiniranje vseh tehnik
Založba Samozaložniki
Avtor Anita Šumer
EAN 9789619491133
Leto izdaje 2021
Št. strani 203
Širina 235
Višina 305
Globina 22
Vezava Trda
Napišite vaše lastno mnenje
Ocenjujete:Umetnost krašenja kruha 1. del
Vaša ocena
© 2021 Založba Primus d.o.o. Vse pravice pridržane.