Uživaj pravo hrano

Avtor: Carlos Ríos
Št. strani: 359
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,35 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Glede prehrane večina prebivalstva živi v zmoti. Tako kot v filmu Matrica živimo v svetu, v katerem »ne jemo prave hrane, temveč izdelke, ki so nam jih postavili pred oči«.

Na zalogi
predvideni rok dobave 1 - 3 delovne dni
Avtor: Carlos Ríos
Št. strani: 359
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,35 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

EAN
9789617133257
26,99 €
Avtor: Carlos Ríos
Št. strani: 359
Vezava: Mehka

Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,35 € EUR za Vaš naslednji nakup.

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Okolje je zasnovano prav za uživanje nezdravih izdelkov: močno predelanih živil. Nad tem okoljem bdi temačna plat prehrambne industrije, ki prebivalstvo praktično sili k nakupu izdelkov, s katerimi škodijo svojemu zdravju.

Uživaj pravo hrano nam ponuja strokovno utemeljeno znanje, potrebno za poizvedovanje, raziskovanje in poglabljanje v naše prehranjevanje in vse v zvezi z njim. Pojasni nam osnove Realfoodinga, življenjskega sloga, katerega namen je iz naše prehrane pregnati močno predelana živila, in ponuja praktične nasvete, trike in recepte za preprostejše, hitrejše in bolj zdravo prehranjevanje. Matrice se ne da razložiti, videti jo moramo na lastne oči. Knjiga je v Španiji postala prava senzacija in ustvarila gibanje realfooding.


ODLOMKI IZ KNJIGE:

» Pri hrani ni najpomembnejše to, kakšna je njena hranilna vrednost in kako vpliva na naše zdravje, temveč tisto, kaj se dogaja s hrano, preden jo kupimo in zaužijemo. Se pravi, razmišljati moramo o predelavi hrane oziroma, natančneje, o tem, za kakšne vrste predelavo gre, kakšna je njena narava, in o tem, kar se kot rezultat tega procesa zgodi z živili in z nami. Da bomo lažje razumeli, poglejmo primer. V supermarketu se sprehajaš med policami z žitaricami in nenadoma zagledaš slavne čokoladne kosmiče z nasmejanim risanim junakom, na prednji strani škatle pa piše »polnozrnati kosmiči«. Pritegne tvojo pozornost, zanima te, zato bereš naprej: »Brez barvil in umetnih arom, brez palmovega olja, z vitamini B in železom.« Upoštevajoč hranila, bi bila to lahko dobra izbira za zajtrk tvojega otroka, kljub temu profesor Monteiro trdi, da je treba preveriti način predelave in se pozanimati o vplivu tega procesa na samo živilo in, kar je še pomembneje, na tvoje zdravje. Zato bomo še enkrat pogledali na škatlo z žitaricami in se osredotočili na tisti del, kjer so naštete »sestavine«.

»Debelost je tesno povezana z uživanjem rafiniranih rastlinskih olj. Opazovalna študija Women‘s Health Initiative, v kateri so sodelovale ženske, je pokazala, kako pomembna je povezava med omega-6 in omega-3 pri povišani telesni teži. Visoke koncentracije omega-6 kažejo na večje tveganje za nastanek čezmerne telesne teže in debelosti, visoke koncentracije omega-3 pa kažejo na manjše tveganje.«


O AVTORJU:

Carlos Ríos (Huelva, 1991) je študiral nutricionistiko in dietetiko na univerzi Pablo de Olavide v Sevilli. Sprožil je gibanje Realfooding, življenjski slog, ki se mu je pridružilo že na tisoče sledilcev po vseh družbenih medijih, še posebej na Instagramu @carlosriosq. Njegovo glavno poslanstvo je, da s širjenjem ključnih informacij ozavešča ljudi, kaj za naše zdravje pomeni uživanje močno predelane hrane, ki nam jo z vseh strani vsiljujejo multinacionalke. Tem je seveda pomembnejši dobiček kot naše zdravje. Ríosova največja želja je, da bi se ljudje vrnili k pravi, resnični prehrani, ker je to edina pot, ki nas bo povedla od sodobnih kroničnih bolezni do zdravja

Prikaži celoten opis
Več informacij
Založba Hiša knjig, HKZ
Avtor Carlos Ríos
EAN 9789617133257
Leto izdaje 2021
Št. strani 359
Širina 140
Višina 215
Vezava Mehka
Napišite vaše lastno mnenje
Ocenjujete:Uživaj pravo hrano
Vaša ocena
© 2021 Založba Primus d.o.o. Vse pravice pridržane.