Vegi
Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,75 € EUR za Vaš naslednji nakup.
Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.
Jamie Oliver – avtor največjih mednarodnih uspešnic s področja kuharije – se vrača z najokusnejšimi jedmi iz zelenjave. Še nikoli si nismo tako prizadevali, da bi zaužili več zelenjave, bodisi zaradi zdravja, stroškov ali skrbi za naš planet.
Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,75 € EUR za Vaš naslednji nakup.
Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.
Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,75 € EUR za Vaš naslednji nakup.
Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.
Jamie Oliver – avtor največjih mednarodnih uspešnic s področja kuharije – se vrača z najokusnejšimi jedmi iz zelenjave. Še nikoli si nismo tako prizadevali, da bi zaužili več zelenjave, bodisi zaradi zdravja, stroškov ali skrbi za naš planet.
Te čudovito preproste jedi, navdihnjene z različnih koncev sveta, ponujajo pravo razkošje, pripravljeno iz odlične, dostopne zelenjave, po njih pa se boste počutili site, potešene in srečne – in mesa sploh ne boste pogrešali. Ne glede na to, ali bi radi jedli brezmesno le dan ali dva na teden ali pa živeli povsem vegetarijansko, morda pa želite samo preizkusiti nove krasne kombinacije okusov, je ta knjiga kot nalašč za vas.
Jamie Oliver je začel kuhati pri osmih letih v pubu svojih staršev The Cricketers v mestu Clavering v grofiji Essex. Potem ko je putil šolo, da bi sledil sanjam o karieri v cateringu, je pristal v londonski restavraciji Neal Street, pozneje pa v The River Cafe, kjer ga je opazila televizijska ekipa.
Njegova televizijska in pisateljska kariera se je začela leta 1999 s serijo Goli kuhar. Odtlej je odprl restavracijo Fifteen v Londonu, preobrazil šolske malice v veliki Britaniji in vnesel revolucionarne spremembe v kuhinje doma. Njegova dodrobelna organizacija Jamie Oliver Foundation si prizadeva, da bi s hrano izboljšala življenje ljudi po vsem svetu. Fundacija upravlja skupino Fifteen Restaurant Group, ki usposablja zapostavljeno mladino iz šibkejših socialnih okolij za kuharje, in središče jamiejevega t. i. ministrstva za prehrano (Ministry of Foof Centres), ki ljudem v veliki Britaniji in tujini omogoča osvoji osnove spretnosti kuhanja. Fundacija se trenutno ukvarja z vzpostavitvijo izobraževalne sheme šolskih kuharhjev in projekta povezanosti med kuhinjo in vrtom v osnovnih šolah.
Jamie sodeluje tudi pri tečajih Home Cooking Skills, ki potekajo v srednjih šolah. V njegovi uspešni poslovni mreži so verige restavracij Jamie's Italian, paleta živilskih in neživilskih izdelkov ter Jamies at Home, podjetje za direktno prodajo, ki je v Veliki Britaniji odprlo več kot tri tisoč delovnih mest.Jamie piše za medije po vsem svetu, med drugim za lastno revijo Jamie Magazine. Živi v Londonu in Essexu z ženo Jools in njunimi štirimi otroki.
Podnaslov | Preproste in okusne jedi za vsakogar |
---|---|
Založba | Mladinska knjiga |
Avtor | Jamie Oliver |
EAN | 9789610160861 |
Leto izdaje | 2021 |
Št. strani | 295 |
Širina | 195 |
Višina | 252 |
Globina | 25 |
Vezava | Trda |