Gogoliana

Gogoliana

Na zalogi

REDNA CENA
14,00 €
Brezplačna poštnina za knjige z oznako "Novo"!

Zaradi Zakona o enotni ceni knjige, vam na to knjigo ne moremo priznati popusta, zato vam podarjamo poštnino.

ALI

O knjigi Gogoliana avtor Vladislav Otrošenko pravi: »To je esejistika, zgrajena po principu umetniške pisave. Vsako besedilo v tej zbirki ima zgodbo z zapletom, vrhuncem in razpletom, torej z neko dramaturgijo."


AvtorVladislav Otrošenko
Založba LUD Šerpa
Opis

Podrobnosti

 

Vladislav Otrošenko (1959) je ruski pisatelj, esejist, predavatelj in član žirije ruske literarne nagrade jasna poljana. Leta 2014 je njegova do sedaj najuspešnejša knjiga Gogoliana in druge zgodbe dobila prvo nagrado na Petem berlinskem mednarodnem natečaju »Najboljša knjiga leta 2014«. V Rusiji je ta zbirka »esejev-novel«, napisana v žanru fabulativne esejistike s sestavinami leposlovja, postala uspešnica. V slovensko izdajo smo uvrstili samo Gogoliano, ne pa tudi drugih zgodb, zato se tudi imenuje samo Gogoliana

V knjigi pisatelj opisuje glavnega junaka, Nikolaja Vasiljeviča. To, kako je Gogolj živel, kako je pisal, kako je umrl ‒ v vsem se kaže posebna zamisel gospoda Boga. Gogolj je ustvarjalec likov. Hkrati pa je on sam lik Stvarnika. Ali drugače, neponovljiv lik izjemne umetniške, literature, ki jo včasih ustvarja samo življenje.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

EAN koda 9789616699648
ISBN 978-961-6699-64-8
Nova knjiga Da
FlipBook razmerje (npr. 1:1.2) 1
Omejitev plačila Brez
Avtor Vladislav Otrošenko
Založba LUD Šerpa
Zbirka Ne
Podnaslov Ne
Teža 136
Leto izdaje 2018
Št. strani 117
Vezava Mehka
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan