Pogoji poslovanja

S spletno stranjo www.primus.si upravlja podjetje Založba Primus d.o.o.

Podatki podjetja:

Založba Primus, založništvo in distribucija knjig d.o.o.

Brezina 19,

8250 Brežice

 

Telefon: 07 49 65 505, 07 49 65 507

Fax: 07 49 66 368

e-mail: info@primus.si

 

Identifikacijska številka za DDV: SI37527495

Zavezanec za DDV po zakonu.

Matična številka: 6505031000
Št. reg. vložka: 2013/50399
Registrski organ: AJPES

 

PE: Poslovalnica Založbe Primus 

Mladinska ulica 3,

8250 Brežice

MŠ: 6505031001

 

Transakcijski računi:

IBAN SI56 3400 0101 6371 990 (Sparkasse d.d.)
IBAN SI56 0288 9026 1787 540 (NLB d.d.)
 

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.primus.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje ter določajo:

 

  • Nakupovanje
  • Načini dostava
  • Čas dostave
  • Plačilni pogoji
  • Cene
  • Prednaročila
  • Vračilo blaga
  • Reklamacije
  • Varovanje osebnih podatkov
  • Druga določila

 

Kupec potrjuje, da je seznanjen in se strinja s prodajnimi pogoji.
Naročilo kupca ima značaj pogodbe in zavezuje založbo in kupca.

Nakupovanje

Spletna stran www.primus.si obiskovalcem predstavlja program Založbe Primus in njenih partnerjev ter omogoča nakupovanje izdanih knjig.
Naročilo zavezuje Založbo Primus in kupca ter ima značaj pogodbe. Naročilo skupaj z računom se hrani v prostorih založbe in bo dostopno potrošniku.

Načini dostave

Za dostavo naročil uporabljamo Pošto Slovenije. Naročene izdelke dostavimo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje, v roku 15 dni, prevzamete na najbližji Pošti Slovenije. 

 

Naročeno blago je možno prevzeti tudi osebno na sedežu Založbe Primus, vsak delovnik med 9.00 in 15.00 uro. Če se boste odločili za osebni prevzem, to izberite pod »Način dostave«.

Hitra in zanesljiva dostava

Vsa naročila sprejeta do 13.00 ure med delovnimi dnevi gredo v izvedbo še isti dan. Ker skoraj vse knjige v ponudbi dobavljamo iz zaloge, boste večino tako oddanih naročil prejeli že v naslednjih 3 dneh.

 

Pošta Slovenije zagotavlja dostavo po vsej Sloveniji v najkasneje 3 delovnih dneh, odvisno od kraja vaše pošte. Če menite, da vaše naročilo zamuja z dostavo, nas o tem takoj obvestite na info@primus.si ali nas pokličite na 07 49 65 505 in za vas se bomo potrudili, da boste v najkrajšem možnem času prejeli naročeno blago. 

 

V primeru prednaročila vam naročene izdelke dostavimo takoj po izidu knjige.

Poštnina

V kolikor v trgovini ne poteka akcija "brezplačna dostava" ali niste kupili izdelka pri katerem je navedena brezplačna dostava, strošek dostave naročenih izdelkov plača kupec.

  • za knjige z oznako "Novo" je poštnina brezplačna
  • za naročila po predračunu poštnina znaša 2,70 € na pošiljko
  • za naročila po povzetju je poštnina 3,30 €
  • pri naročilih v vrednosti  nad 30,00 € sta pakiranje in poštnina brezplačna

 

Ti pogoji veljajo le za dostavo po Sloveniji. Za dostavo izven Slovenije bomo izračunali dejanske stroške poštnine po ceniku dostavnega servisa.

Za vse knjige naročene v istem dnevu se plačajo stroški poštnine in pakiranja le enkrat.

Plačilni pogoji

Založba Primus omogoča nakup blaga s plačilom po povzetju, s plačilom po predračunu, s kreditno kartico preko spleta ali z gotovino ter s kreditno kartico v primeru osebnega prevzema. 

 

Če izberete plačilo po predračunu, vam bomo na e-mail poslali predračun in ko bo le-ta plačan, bodo naročeni artikli odposlani.
Dokler kupnina ni poravnana v celoti, je blago last Založbe Primus.

 

V primeru plačila po povzetju boste naročilo plačali dostavljavcu Pošte Slovenije ob prevzemu.

Za prednaročila velja le možnost plačila po predračunu ali s kreditno kartico preko spleta.

Cene in popusti

Cene izdelkov in poštnine so izražene v evrih (EUR) in že vključujejo 9,5 % oz. 22 % davek na dodano vrednost.

Redna cena je cena po kateri se artikel prodaja v spletnih knjigarnah v obdobju 6. mesecev po izidu knjige ter v fizičnih knjigarnah. Spletna cena je znižana cena, ki velja pri nakupu preko spletnih knjigarn. Klubska cena velja samo za člane knjižnega kluba Primus.

Spletna cena in klubska cena nista prikazani pri artiklih za katere založnik izrecno zahteva, da se prodajajo samo po redni ceni.

Pridržujemo si pravico do sprememb cen ter pravico do napake pri objavi cene.

Prednaročila!

Cena v prednaročilu velja za naročila in plačila, prejeta do konca prednaročniške akcije (datum je vpisan pri opisu artikla).

Artikle iz prednaročila je možno plačati le po predračunu ali s kreditno kartico, dostavo pa lahko pričakujete 5 - 10 dni po poteku časa za prednaročilo.

Po izdaji knjig iz prednaročila bo za obdobje šestih mesecev veljala enotna cena (na spletni knjigarni objavljena kot redna cena). V skladu z Zakonom o enotni ceni knjige v tem času knjig ne bo možno kupiti po znižani ceni.

Vračilo blaga

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe o nakupu v 15 dneh od prejema artiklov in sicer na enega od dveh načinov:

 

- da vrne knjigo na založbo v 15-ih dneh po prejemu,
- ali, da o odstopu v roku 15-ih dni pisno obvesti založbo ter v 15-ih dneh po oddaji tega obvestila na založbo vrne blago.

 

Pogoj v obeh primerih je, da blago na naslov založbe vrne nepoškodovano in v nespremenjeni količini, v obliki, kot ga je prejel. V kolikor so pogoji izpolnjeni, Založba Primus kupcu povrne celotno kupnino, vključno s stroški poštnine.

 

43.d člen ZVPot (Uradni list 38/2014)

 

Z uveljavitvijo pravice do odstopa od pogodbe iz 43.č člena tega zakona prenehajo obveznosti strank glede:

 

- izpolnjevanja pogodbe ali
- sklenitve pogodbe, kadar je dal ponudbo za sklenitev pogodbe potrošnik.

 

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

 

Obrazec za odstop od pogodbe / vračilo blaga

 

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

 

Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

 

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

 

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

 

Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga.


Kadar je pri pogodbi, sklenjeni zunaj poslovnih prostorov, blago dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe, ga podjetje prevzame na lastne stroške, če zaradi narave blaga ni mogoče vračilo na običajen način po pošti.

 

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43.b člena.

 

Potrošnik z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe ne prevzema nobenih obveznosti razen obveznosti iz tega člena ter četrtega odstavka 43.d člena in 43.e člena tega zakona.«.

Reklamacije

Zavezujemo se, da bomo upoštevali vse reklamacije, ki jih bomo prejeli pisno ali po elektronski pošti (info@primus.si) v 15-ih dneh po prejemu naročenega blaga.

Za skrite oziroma stvarne napake je v veljavi reklamacijski rok, ki ga predpisujejo veljavni pravilniki v Republiki Sloveniji. Gre za napake, pri katerih blago nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo (npr. zamešane strani v knjigi, prazne strani ipd.). Pri takšni napaki lahko kupec uveljavlja svoje pravice, če obvesti založbo v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Napako mora natančno opisati in založbi omogočiti, da stvar pregleda. Ne odgovarjamo za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve. V primeru pravilnega obvestila založbe ima kupec pravico zahtevati, da se odpravi napaka na blagu ali da se vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali da se vrne plačani znesek. Ta pravica ugasne s potekom dveh let od dneva, ko je kupec o stvarni napaki obvestil založbo.

 

Po 37.c členu ZVPot ima potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, pravico od prodajalca zahtevati, da:

 

- odpravi napako na blagu ali
- vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
- blago z napako zamenja z novim, brezhibnim blagom ali
- vrne plačani znesek.

 

Pridržujemo si pravico do presojanja upravičenosti reklamacije.

 

Vse spore bosta stranki reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, bo spor reševalo pristojno sodišče v Krškem.

Varovanje osebnih podatkov

Kupec dovoljuje, da Založba Primus vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja s pridobljenimi osebnimi podatki. Podatke, ki jih posredujete na tej spletni strani, zbiramo izključno za interne potrebe ali izvedbo naročila. Zavezujemo se, da bomo s podatki ravnali v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS št. 86/2004, 94/2007) ter da bomo vse podatke uporabljali izključno za lastno evidenco in jih v nobenem primeru ne bomo posredovali tretji osebi.

- Nikoli ne bomo zlorabili vaših osebnih podatkov na kakršen koli način.

- Vaših kontaktnih in osebnih podatkov ne bomo nikoli posredovali tretji stranki, razen če tako zahteva zakon.

- Nikoli vam ne bomo poslali e-sporočil, na katere se niste prijavili.

- Kadar koli se lahko odjavite od katere koli naše e-pošte.

 

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira: vaše ime in priimek, elektronski ali fizični naslov. Naša spletna ne zbira vaših osebnih podatkov razen, kadar vi to omogočite, torej ob naročilu izdelkov, oddaji povpraševanja ali kadar se naročite na naše e-novice.

 

Vsi vaši podatki se hranijo ves čas našega poslovnega sodelovanja oz. potencialnega poslovnega sodelovanja.

 

Uporaba osebnih podatkov za namene oglaševanja

V kolikor se izrecno strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov za namene oglaševanja in trženja, bomo vaše podatke shranili in uporabljali v te namene, npr. za pošiljanje novic, promocij, obveščanj o posodobitvah, idr. Podatke, ki ste nam jih posredovali bomo lahko uporabili za izboljšanje učinkovitosti naših storitev oglaševanja in trženja.

 

Umik soglasja

Svoje soglasje za nadaljnjo uporabo osebnih podatkov lahko kadarkoli v celoti ali deloma umaknete. Ko bomo prejeli vaš umik soglasja, bomo vaše podatke izbrisali v roku 31 dni. Prosimo vas, da pošljete umik soglasja na enega izmed naslednjih načinov:

e-pošta: info@primus.si

 

ali po pošti na: 

Založba Primus d.o.o.

PE Poslovalnica Založbe Primus

Mladinska ulica 3

8250 Brežice

 

Pravica do informacija o hrambi vaših podatkov

Na vašo zahtevo, ki ste nam jo podali na zgoraj navedene naslove, vam bomo sporočili, katere vaše osebne podatke hranimo in v kakšne namene.

Za namene neposrednega trženja lahko Založba Primus uporablja le naslednje osebne podatke, ki jih je zbrala v skladu s prejšnjim odstavkom: osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, telefonsko številko, naslov elektronske pošte ter številko telefaksa. Na podlagi osebne privolitve posameznika lahko Založba Primus obdeluje tudi druge osebne podatke, občutljive osebne podatke pa le, če ima za to osebno privolitev posameznika, ki je izrecna in praviloma pisna.

Druga določila

Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.
Vsi tu navedeni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in Založbo Primus.
V primeru, da se med nakupom pojavijo težave, nas o tem prosimo nemudoma obvestite na elektronski naslov info@primus.si.

 

e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan