Ogenj, rit in kače niso za igrače 2. del

Ogenj, rit in kače niso za igrače 2. del Babice, hčere, vnukinje

Na zalogi

REDNA CENA
30,00 €
SPLETNA CENA
27,90 €
KLUBSKA CENA
24,90 €   
ALI

Tudi v drugem delu knjige Ogenj, rit in kače niso za igrače: Babice, hčere, vnukinje so zbrane resnične zgodbe žensk (tudi nekaterih moških). Pozoren bralec bo namreč hitro opazil, da se težave in stranpoti medsebojnih odnosov v zadnjih sto letih niso kaj prida spremenili.


AvtorMilena Miklavčič
Založba Jutri 2052
Opis

Podrobnosti

Ogenj, rit in kače niso za igrače sodi med najbolj poznane knjige zadnjih nekaj let. Prvi del je še po treh letih v samem vrhu po branosti v knjižnicah, še zmeraj se solidno prodaja. Malodane vsi mediji so o knjigi že pisali in težko čakajo, da izide tudi drugi del.

O prvi knjigi je bil posnet dokumentarec z istim naslovom za potrebe TV Slovenija. Ob 50-letnici Sociološkega društva je izšel obširen zbornik in v njem je dr. Zdravko Mlinar objavil obširen članek o Ogenj, rit in kače niso za igrače. Naslov članka je »Spoznanja zunaj uradne znanosti:o spolnosti, nasilju nad ženskami in še o mnogočem«. Izjemno pohvalno in tankočutno recenzijo pa je o knjigi, med drugimi, napisala tudi dr. Spomenka Hribar.

To je ena redkih knjig, ki bi jo morale brati vse generacije. Starejše, da bi ob njej obujale spomine in jih pripovedovale mlajšim (ker sicer bodo z njimi odšli v pozabo), mlajše pa zato, da bi ob branju spoznavali, da se težave v medsebojnih odnosih skozi stoletje niso dosti spremenile, menjal se je le ''celofan.'' Knjigo toplo priporočamo tudi tistim, ki iščejo različne oblike psihoterapevtske pomoči, staršem ter učiteljem na vseh nivojih izobraževalnega procesa.

V knjigi so zbrani, med drugim, tudi »vzorci«, ki nam otežujejo življenje in ki se prenašajo iz generacije v generacijo. Knjigo si zato lahko predstavljate tudi kot »priročnik«, da se iz zapisanih zgodb bralec nauči življenjskih modrosti.

 

Dodatne informacije

Dodatne informacije

EAN koda 9789619287255
ISBN 978-961-92872-5-5
Nova knjiga Ne
FlipBook razmerje (npr. 1:1.2) 1
Omejitev plačila Brez
Avtor Milena Miklavčič
Založba Jutri 2052
Zbirka Ne
Podnaslov Babice, hčere, vnukinje
Teža Ne
Leto izdaje 2017
Št. strani Ne
Vezava Mehka
Izdelki avtorja Milena Miklavčič
Izdelki založbe Jutri 2052
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan