Tisti njihovi srebrni glasovi

Tisti njihovi srebrni glasovi Zgodba o delovanju mladinskega pevskega zbora "Trboveljski slavček" od leta 1927 do leta 1941

Na zalogi

REDNA CENA
25,00 €
SPLETNA CENA
23,25 €
KLUBSKA CENA
20,75 €   
ALI

Roman Tisti njihovi srebrni glasovi je neke vrste literarna freska tistega časa, barvo, tempo in zven pa romanu dajejo srebrni glasovi mladih pevcev zbora Slavček, kot jih je takrat poimenoval skladatelj Emil Adamič, in okolje, v katerem je zbor deloval.


 


AvtorRoman Kukovič
Založba Primus
Zbirka Avtorji
Opis

Podrobnosti

Fenomen trboveljskega mladinskega zbora Trboveljski slavček sega v prelomen čas prve svetovne gospodarske krize, v čas, ko sta se po Evropi že začela razraščati fašizem in nacizem. Takrat je »prišlek« iz Primorske, učitelj in glasbeni pedagog Avgust Šuligoj, na Osnovni šoli TrbovljeVode ustanovil mladinski pevski zbor.

Po prvih letih težkega dela in navkljub številnim pre- prekam oblasti in nemškutarjev je zbor kmalu dosegel mednarodno slavo in bil povabljen na gostovanja po skoraj vsej Evropi. Slavčki pa so bili tudi tisti, ki so zapeli v prvem medcelinskem radijskem prenosu med Evropo in ZDA.

Faksimile tega posnetka je pokojni predsednik RS dr. Drnovšek poklonil kot protokolarno darilo ameriškemu predsedniku Clintonu na njegovem prvem obisku Slovenije.

Roman Tisti njihovi srebrni glasovi je neke vrste literarna freska tistega časa, barvo, tempo in zven pa romanu dajejo srebrni glasovi mladih pevcev zbora Slavček, kot jih je takrat poimenoval skladatelj Emil Adamič, in okolje, v katerem je zbor deloval.

 

O AVTORJU

Roman Kukovič je novinar in avtor več romanov, zbirk novel, scenarist in režiser dokumentarnih filmov. Tisti njihovi srebrni glasovi je njegov šesti roman. Uspešen je tudi pri pisanju krajše proze, tako je bil leta 2011 pri tržaški reviji Mladika nagrajen za novelo Popotovanje z Almo. Kot scenarist in režiser je podpisal celovečerni dokumentarni film Dih Orienta, ki je bil kasneje predelan in dodelan v šest nadaljevanj za televizijo, za katero je ustvaril tudi več drugih dokumentarnih filmov.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

EAN koda 9789616950916
ISBN 978-961-6950-91-6
Nova knjiga Ne
FlipBook razmerje (npr. 1:1.2) Ni na voljo
Omejitev plačila Brez
Avtor Roman Kukovič
Založba Primus
Zbirka Avtorji
Podnaslov Zgodba o delovanju mladinskega pevskega zbora "Trboveljski slavček" od leta 1927 do leta 1941
Teža 396
Leto izdaje 2017
Št. strani 267
Vezava Mehka
Izdelki avtorja Roman Kukovič
Izdelki založbe Primus
e-novice
IzBrane e-novice
Prijavite se in si polepšajte dan